I fjor opptrådte artisten fra Tromsdalen på Retrofestivalen sammen med eget band, noe han ikke angrer på.

– Det var veldig ok å spille der i fjor. Jeg fikk et ganske stort «kick», som gjorde at jeg ville spille med eget band igjen, forteller Hoel til iTromsø.

– «Holy shit»

Nå kommer han tilbake til Retrofestivalen, også denne gangen med band.

– Vi har utviklet det samme bandet som vi hadde sist, bortsett fra et par utskiftninger. Nå har vi hatt en festivalsommer hvor vi har spilt, og hadde en helt sinnssyk konsert i Hammerfest under Hammerfestdagan. Den var helt «holy shit». Det var kanskje en av de beste konsertene jeg har spilt i mitt liv, og da spilte vi også inne i et telt, forteller Hoel.

Han ser fram til å spille i Tromsø igjen.

– Retrofestivalen er kanskje den konserten som jeg gleder meg mest til i år.

– Vil Retrofestivalen toppe konserten dere hadde i Hammerfest?

– Det er absolutt det som er meningen, sier Hoel.

Les også: Debuterer på Norges største festival

Fikset Ravi

I år skal Ravi opptre på Retrofestivalen. Artisten står bak flere hiter på 2000-tallet, deriblant «Utadæsjælåplevelse», «E-Ore», og «Dødsøt».

Saken fortsetter under bildet.

BOOKET: «Ravi» kommer til Retrofestivalen.

Æren for at han er booket tar Jørn Hoel.

– Jeg har ordnet noen jobber til de som var med på «Hver gang vi møtes». John (Werner Larsen, festivalsjef i Retrofestivalen. Journ. anm.) spurte om jeg hadde noen forslag til musikere han kunne booke, sier Hoel.

Les også: Tromsø-artist til prestisjefestival: – Fint med anerkjennelse også i Norge

Festivalsjef John Werner Larsen bekrefter historien.

– Det var Jørn Hoel som kom på ideen om å booke Ravi. Vi fikk sett noen klipp fra Ravi og bandet hans, og vi ble positivt overrasket,, sier Larsen.

Ravi selv er glad for å komme tilbake til Tromsø.

– Jeg gleder meg. Jeg har hatt en veldig hyggelig dialog med John Werner, sier Ravi som takker Jørn Hoel for at han ble foreslått.

Han har ikke spilt konsert i Tromsø på elleve år.

– Vi har spilt altfor lite i nord. Det er noe vi skal gjøre mer i årene fremover. Sist jeg spilte i Tromsø var vel under VG-Lista i 2005, da jeg hadde «Tsjeriåu», mimrer han.