Når den 17. festivalen i rekken spilles i gang 18. august på Strandtorget, vil flere kjente artister være klar for å entre festivalen, som tidligere het Ølfestivalen.

– Svakere enn i fjor

Under Retrofestivalen i fjor var trekkplastrene Kurt Nilsen, Carola og Hellbillies.

– Det er åpenbart at årets program ikke er like heftig som i fjor. Man er nødt til å konsolidere innimellom, og i år kommer det kanskje ikke like mange folk, men det blir heller ikke like mange kostnader for oss, sier Larsen.

Les også: Starter byens første bluesfestival

Ingen Ketil Stokkan

iTromsø skrev i mars i år at tidligere Zoo-vokalist, Ketil Stokkan, og engelske Darren Green skulle spille på årets festival. Slik blir det ikke.

– Dette ble endret tidlig i juni, og ble erstattet av Ca. Doffen og Keith Austin. Det kom av en helhetsvurdering fra vår side, forteller John Werner Larsen, som er festivalsjef for Retrofestivalen.

Han mener erstatterne ikke svekker programmet.

– Jeg vurderer det slikt at det er til det bedre, og håper publikum er enig med meg.

Les også: Sundquist klar med enmannsshow

Gjensyn med Austin

For elleve år siden sto Keith Austin på festivalscenen på Strandtorget sammen med bandet «Dr. Hook». Siden den gang har han slått seg til ro i Norge med sin norske kone. I år gjør han for øvrig comeback på Retrofestivalen.

– Dette blir min favoritt. Jeg både tror og håper på at dette blir bra.

Festivalsjefen kan også røpe at de har fått skjenkebevilling til å servere brennevin inne i festivalteltet.

– Skjenkebevillingen har blitt godkjent, så vi kommer til å ta en egen retrobar med 20 års aldersgrense helt bak i teltet. Tidligere har man måtte gått ut av hovedteltet for å få tak i brennevin, sier Larsen.

Andre musikere som kommer til Retrofestivalen er Idol-vinner Ingvar Olsen, Ravi, Hot Roof, Jørn Hoel og Topcoat.