Rakettnatt 2016 avsluttet med et solid rakettsmell like før midnatt lørdag. Britiske Bastille rundet nemlig av den to dager lange musikkfestivalen på Stortorget, og nå sikter festivalsjefen mot nye mål.

– Det har gått helt utmerket. Vi måtte riktignok gjøre noen småjusteringer i programmet, med tanke på noen forsinkelser, men nå har vi lært det til neste år, sier Erlend Mogård-Larsen til iTromsø.

Utsolgt festival

Både fredag og lørdag hadde omtrent 5.500 tilskuere. I tillegg hadde Miniraketten på lørdags formiddag rundt 300 tilskuere. Festivalledelsen kunne i tillegg melde at 2.500 allerede var inne på området under første artist på fredag, i tillegg til 403 frivillige.

– Vi ser at Bastille får dårlige kritikker i media, men det registrerer jeg er i utakt med hva publikum mener. Tungtvann var derimot noe av det beste jeg har sett. De gamle gubbene spiller jo ikke lengre, likevel var det et så tight og tett sydd sammen show som sparket tennene ut på folk.

Les anmeldelsen: Tungtvann kom, laiset og vant hele kvelden

Toalett- og lydproblemer

Men det var ikke bare forskyvninger i programmet som skapte mindre problemer for festivalen. Lange toalettkøer og dårlig lyd på enkelte av fredagens artister gjorde at tilskuerne reagerte.

– Det var spesielt lange køer ved toalettene mellom konsertene. Dette er noe vi må se på og utbedre til neste år. Samtidig gleder vi oss til kommunen går i gang med planene om å utbedre torget. Om jeg kan legge inn et ønske er det å legge varme under bakken på hele torget, slik at det blir en liten varmekilde under festivalen om de booster varmen da.

Les også: Se bildeserie fra alle konsertene på Rakettnatt (iTromsø Pluss)

Trygg økonomi

Med et godt mersalg og ny publikumsrekord gir det mer ro og stabilitet for dem som jobber med neste års festival.

Samtidig har Mogård-Larsen også ordnet 15 turer med båten Vulkana for artistene. Det mener han skal gi ringvirkninger slik at han kan bringe større navn til Tromsø i fremtiden.

– Det å gi det lille ekstra er en suksessfaktor som gjør at artister vil komme tilbake. Om de forteller andre artister om Tromsø, som igjen snakker med management, i tillegg til god respons fra publikum, så kan det skaffe nye artister til festivalen. Nå har vi et økonomisk fundament og en bekreftelse på at folk liker festivalen vår.

FORNØYD: Bookingansvarlig og festivalsjef for Rakettnatt, Erlend Mogård-Larsen, er fornøyd med avviklingen av årets festival. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
RAKETT: Rakettnatt solgte ut begge dagene og skal nå lokke nye artister til festivalen.Foto: Daniel Skog