Tromsøjenta Dagny Norvoll Sandvik (26) slapp i dag sin etterlengtede EP «Ultraviolet».

Så langt har mottakelsen blant anmelderne vært særdeles positive.

- Befriende ukomplisert

Tor Martin Bøe i VG triller terningkast fem og skriver: - Ikke veldig originalt, men ektefølt og med uforpliktende leven og renskåret sommerjubel.

Dagbladet triller samme terningkast, og Torgrim Øyre sier: - Noen ganger er møtet med en ny artist befriende ukomplisert. Noen mennesker skjønner man med en gang at er fine folk. De har gjerne en avslappet væremåte og er enkle og tydelige i språket. Akkurat den følelsen får man av å lytte til Dagny for første gang. Det er liksom ikke noen tvil om at man liker henne.

- Livsbejaende og energisk gitarpop

Marius Asp i NRK P3 triller en fire-er, og skriver: - Dagny skiller seg ut i den stadig voksende horden av unge skandinaver med verdensherredømme på agendaen. Her fins det få spor av den kjølige elektropopen som vel etter hvert har blitt synonymt med «den nordiske lyden» – snarere er det livsbejaende og energisk gitarpop som står på menyen. Produksjonen er effektiv og lekker, med lette indieismer strødd utover hist og her.

Dagens Næringsliv (Pluss-sak) triller ikke terning, men Audun Vinger skriver blant annet at: - Hun oppleves på mange måter en fiks ferdig popartist allerede, man merker det på scenen, i videoer og i intervjuer. Dagny er frisk som en fjellbekk, og et menneske det er naturlig å ville se på.

- En av årets beste poputgivelser

Musikksiden Gaffa slår til med fem stjerner: - Dagny kan verkeleg diske opp med refreng som klistrar seg til hovudet ditt, så vær forberedt på å nynne ein heil del, enten du vil eller ikkje.

Andreas Høyer i Nordlys triller også en 5-er, og skriver at: - «Ultraviolet» vil stå fram som en av årets beste poputgivelser

iTromsø triller selv en 5-er, og anmelderen vår skrev blant annet at: - Dagny har en av de mest behagelige popstemmene på dagens radiolister. Veldig kommersiell, men med en heshet som hinter om noe unikt og en evne til å veksle mellom sårbarhet og rå styrke som er beundringsverdig.

EP-en er nå tilgjengelig via iTunes, Spotify, Amazon og Google Play for både streaming og kjøp.