Tromsøs egen Mats Svendsen (31) rørte dommerne i TV 2s nye sangkonkurranse «The Stream» til tårer med sin egenkomponerte låt «Safe and Sound».

- Ganske spesielt

Svendsen var en av få som ble kontaktet direkte av TV2 for å sende inn et bidrag til konkurransen, og blant de mer enn 1.200 håpefulle artister endte Svendsen på 10. plass, og fikk dermed være med på fredagen TV-sendingen hvor de hundre utvalgte skal skjæres ned til bare ni artister.

- Det ble jo spilt inn for et halvt års tid siden, så det var ganske spesielt å sitte å se på det i kveld. Det var utrolig artig å være med på en så stor produksjon, og det kan åpne mange spennende dører i tiden som kommer, sier Svendsen til iTromsø, og legger lattermildt til:

- Jeg gikk en del runder med meg selv da jeg fikk tilbudet om å melde meg på og tenkte på om jeg faktisk hadde en sjanse på å gå videre, men når jeg først bestemte meg gikk jeg helhjerta inn.

- Blir veldig ydmyk

Svendsen delte sin sterke historie (les mer her) med både dommerne og seerne, og allerede før han begynte å spille var den nybakte pappaen Cato Sundberg (kjent fra Donkeyboy) oppløst i tårer.

- Jeg la merke til det underveis og ble litt satt ut. Det er veldig spesielt å se at musikk kan røre noen så mye. Man blir veldig ydmyk av å være et instrument som formidler på den måten, forteller Svendsen.

Stor respons

Reaksjonene fra folket lot heller ikke vente på seg. Facebook-siden til Svendsen har strømmet over av positive tilbakemeldinger i timene etter sendingen.

- Det kom umiddelbart ganske mange meldinger inn der. Så langt er det bare positive tilbakemeldinger, så det er veldig hyggelig, forteller artisten.

Mye på gang

Selv om Svendsen ikke gikk videre i konkurransen, ble han tilbydd en singel-kontakt med Warner (representert av nevnte Sundberg). Hva det innebærer vil tiden vise.

- Jeg er i kontakt med både Cato og Warner, men jeg kan ikke si så altfor mye på dette tidspunktet. Det jeg kan si er at det er mye spennende på gang.

Svendsen tar derimot avslagene med et smil:

- Jeg fikk jo tross alt nei fra tre av verdens største plateselskap, men dersom noen andre skulle være interesserte så er jeg åpen for tilbud, ler Svendsen.

RØRT TIL TÅRER: Donkeyboys Cato Sundberg representerer Warner i konkurransen, og ble rørt til tårer av Svendsens opptreden. Foto: TV 2/Monster Entertainment AS