Som del av årets Smakfestival, som så smått går i gang allerede i dag – tirsdag, skal det tilbys en rekke ulike matkurs. Tidligere år har det vært stor rift om plassene på kursene, og i fjor var alle, utenom sopp- og bærkurset, utsolgt.
Denne gjengen har hendene fulle foran Smakfestivalen
Lefsekurs
Denne uka arrangeres det ulike kurs onsdag, torsdag og fredag.
I tillegg er det satt opp kurs tirsdag 27. september, onsdag 12. oktober og onsdag 23. november. Her kan man lære å lage alt fra julesild til pølser, lefser og lammerull.
– Per nå er det ett kurs som er utsolgt, forteller prosjektleder Natalie Robertsen i Smakfestivalen tirsdag.
Påmeldingen til kursene har da vært åpne i litt over en uke.
– I år kjører vi noen kurs under festivalen, og noen etter. Det er små grupper, og bare et par-tre plasser ledige på kursene, forteller Robertsen.
Smakfestivalen vil la deg smake mat fra 1800-tallet
Tradisjon
Kursene har mellom 12 og 20 plasser, for å sikre at deltakerne får en best mulig opplevelse.
– Det kurset som ble utsolgt med en gang var lefsekurset. Det er et tradisjonelt kurs. Kokkelauget og Smakfestivalen handler om å ta vare på de nordnorske mattradisjonene, og vi har kjørt tradisjonelle kurs som pølsekurs og lammekurs i alle år. Det har slått godt an, sier Robertsen.
Vil løfte fram unge kokker
Tang og tare
Allikevel har de også merket en interesse for nye typer kurs.
– Derfor ønsker vi å komplettere med nyskapende kurs der man bruker råvarer fra vårt nærmiljø på en ny måte.
I år er denne tanken representert i workshopen «Tang og tare – et hav av mat» – der deltakerne skal inspireres til å bruke tang i matlagingen.
– Det har vært stor interesse for kurset, og åtte av 12 plasser er booket, sier Robertsen.
Hun regner med at alle kursene skal bli utsolgte.
– Men de store slagerne er altså lefsekurset og mat- og ølkurset, sier hun.