Kulturskolens barnekor får kore til Bob Hunds konsert på Driv fredag kveld.

– Koret ble veldig gira når jeg fortalte at det var en mulighet for at de kunne få jobben, sier Sigrun Sekkelsten Daljord, som er dirigent for koret.

Mulig med seks låter

Bob Hund er en av Sveriges grand old indierockeband, og har holdt på siden starten av 90-tallet. Barnekoret i Tromsø, som er i alderen 12-19, har fått seks låter som de har øvd inn. Hvilke låter som blir brukt vet de derimot ikke.

– Det er forholdsvis enkle låter hvor de skal bidra på refrengene. Det var verken mye tekst eller melodi å lære seg, sier Daljord, som forteller at Kulturskolen stiller med åtte korister under kveldens konsert.

Tilbake i Tromsø

Bob Hund spilte sist konsert i Tromsø for halvannen måned siden under Rakettnatt. Det var også sist gang svenskene holdt konsert.

Vokalist, Thomas Öberg, er kjent for å ha en ansiktsmaske hver gang han er på en scene, men kordirigenten er usikker på hva ungdommene må bidra med på kostymefronten.

– Jeg har spurt om det, men vi har ikke fått noe svar. Det får bli en overraskelse. Kanskje de har med seg en maske til alle i koret?

Daljord forteller at ungdommene nok er litt for unge til å ha fått med seg Bob Hunds storhetsperiode, men tror likevel at noen har blitt musikalsk inspirert.

– De har spennende tekster som ikke er lett å forstå for verken nordmenn eller svensker.

Maskert: Thomas Öberg stiller alltid maskert. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø