Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Utestedet profilerer seg på musikk, og da særlig fra lokale helter. Det er ikke få Tromsø-musikere som har spilt foran sitt aller første publikum på Bastard bar.

25. september var det syv år siden baren åpnet dørene for første gang i Tromsø, men lokalene har tidligere huset utesteder som Kaos og Middagskjelleren og har slik sett ført arven videre.

Kulturpris

– Det er kjempeviktig at vi gir en mulighet og scene til alle musikere, både gamle og yngre. Særlig kan mange av de yngre få mye god erfaring hos oss, sier daglig leder Lori Ledger.

Baren, som ligger under gateplan, regnes av mange som Tromsøs viktigste arena for unge og uetablerte band. I 2014 ble den også tildelt Tromsø kommunes kulturpris på 20.000 kroner for sin klare profil om å la unge musikere slippe til.

Banddrinker

– Bastard er egentlig den plassen der alle begynner i Tromsø-området. Tirsdagsjammen er blant annet en tradisjon vi har tatt med oss fra gamle Kaos, sier Ledger som har jobbet i baren i seks år.

Baren har blant annet rundt 20 drinker oppkalt etter lokale band. Deler av inntektene går til de respektive bandene.

– Det dreier seg om band som har spilt på Bastard, begynt på Bastard, eller som vi på en annen måte har et godt forhold til. Vi bytter ut menyen hvert år, forteller Ledger.

LES OGSÅFra fangstbule til moderne øltempel

LES OGSÅ: Kan bli et velsmurt maskineri

Pusset opp

I fjor reåpnet Bastard etter en oppussing. Det er blitt mer åpent og plass til 15 flere publikummere når de har konserter.

I tillegg til den klare musikkprofilen har stedet blitt populært for fotballelskerne. I og med at stedet ligger under bakkeplan er det ingen eksterne lyskilder som forringer kvaliteten på skjermene. Stedet er veldig godt likt av Liverpool-supportere, da nettopp deres kamper har førsteprioritet.

iTromsøs barpatrulje var innom en onsdag. Denne kvelden var det fotball som preget lokalet. På tre storskjermer og en TV ble det vist kamp, og gjestene var stort sett menn i 20-årene. I baren fikk vi kyndig hjelp og landet på en mojito og IPA fra Brewdog.

Humorsatsing

– Hva er den mest populære drinken på Bastard?

– Det er vanskelig å si. Alle band har fans, og i noen tilfeller er det vel medlemmene i bandet som drikker mest, svarer Ledger.

– Hva er deres stamgjest?

– Vi har alle typer mennesker innom her. Når vi har black metal-konserter, får vi en type mennesker innom, mens det kan være helt andre når vi har jazz.

Utestedet ønsker å satse mer på humor i fremtiden, og har blant annet nylig inngått et samarbeid med Lunheim Standupforening.

På Tripadvisor er det ikke oppført noen tilbakemeldinger på Bastard bar.

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.