Krimforfatteren er for tiden på turné landet rundt med sin nye krimroman «Jeg vet hvor du bor». Tirsdag ettermiddag var hun på Bokhuset Libris i Storgata, hvor krimdronningen fikk møte noen av sine lesere til boksignering.

– Jeg føler jeg har dratt på litt denne gangen. Boken river litt fordi den både er mer heftig og drøy, men også har mer «feelgood». Jeg føler at denne boken er mer vellykket fordi jeg har startet litt på nytt. Det har vært veldig spennende, og jeg får så gode tilbakemeldinger på den, sier Lindell mens hun sitter bak stabelen av krimbøker som ligger foran henne på bordet.

Jo Nesbøs redaktør

Den nye krimboken er forfatterens første med politiførstebetjent Marian Dahle som ny etterforsker i historien.

– Denne gangen har jeg ny hovedperson, Marian Dahle, som har tatt litt over for Cato Isaksen. Hun har vært borte på grunn av dårlig psyke og skade, og hun både drikker og tar for mye piller, men sier likevel ja til denne cold case-saken som hun får i oppdrag å se på. Hun snubler inn i den, og med sin tilstand blir det ekstra spennende, forteller krimforfatteren.

Lindell forteller at hun også har brukt Jo Nesbøs redaktør, Øyvind Faro, denne gangen, og at han har lært henne mye om bøker og matematikk – og hvordan ting må gå opp for å fenge leseren mest mulig.

– Boken har en overraskende slutt, i tillegg til at historien tar en ny vending flere ganger underveis, så da blir det ikke kjedelig. Ingenting er slik som du først tror, utdyper hun.

20-årsjubileum som forfatter

Salgssjef for Aschehoug Litteratur, Kjersti Myre Lessum, forteller at forlaget for tiden også reiser rundt for å presentere høstlisten med bøker til de ulike bokhandlerne.

– Vi avslutter et bokhandlermøte i Tromsø i kveld med et bokbad med Unni Lindell og Ketil Bjørnstad på Clarion The Edge, sier Lessum.

– Ja, jeg piskes rundt av forlaget. Vi er på en skikkelig turné rundt om i hele landet nå, skyter Lindell inn og ler høyt.

Lessum legger til at Lindell i tillegg har 20-årsjubileum som krimforfatter i år.

– Hun skriver som bare det, og er utrolig flink til å selge bøkene sine og være med på boksigneringer. Vi pisker henne rundt, men det er et godt tegn, legger salgssjefen til med en latter.

– Tromsø er suverent

Det er ingen tvil om at krimdronningen trives på turné. Forfatteren setter stor pris på å få treffe leserne sine på kryss og tvers av landet.

– Tromsø er helt suverent. Jeg har vært her flere ganger og stort sett kun på boksigneringer, men også privat. Tromsø er helt spesielt, sier hun og trekker fram spesielt én ting hun synes er ekstra gøy med byen:

– Det som er så artig, men som jeg ikke tror at så mange tenker over, er at Cora Sandels bakeri var her i Tromsø. Jeg bruker å gå forbi der hver gang jeg er her, sier Lindell.

Den avdøde norske forfatteren Sara Cecilia Gørvell Fabricius bodde flere år i Tromsø, og brukte det mer kjente pseudonymet Cora Sandel da hun blant annet ga ut romanen Kranes konditori i 1946. Boken er én av tre romaner Cora Sandel har skrevet fra Tromsø.

Sandel har også fått en egen gate oppkalt etter seg i Tromsø, og hennes hjem i byen – som ble bygget i 1838 – huser nå Perspektivet Museum.