1. Operafestivalen

Denne helga arrangeres Operafestivalen i Tromsø. I den anledninger er det flere konserter, blant annet norgespremiere på operaforestillingen ”SJALUSI” på Kulturhuset lørdag klokken 19.00. Se hele programmet til festivalen her.

2. TIL - Vålerenga

TIL kjemper om å beholde plassen i Tippeligaen, og ligger bare ett poeng over kvalikplassen. Med et håp om å fylle Alfheim, har de lagt ut gratisbilletter (1 krone) til søndagens kamp.

3. TUIL - TIL 2

TUIL sikret opprykket til 1.-divisjon allerede for snaue to uker siden. Men lørdag får de utdelt pokalen og medaljene, etter kampen mot TIL 2 på TUIL Arena. Kampen starter klokken 13.00.

4. Konsert, Kråkesølv

Bodøs store stolthet, Kråkesølv, spiller på Driv fredag klokken 21.00. Driv lover at dette blir en av høstens fineste konserter.

5. Premiere: Supersonic

Verdensteatret viser en helt ny dokumentar om Oasis og brødrene Liam og Noel Gallagher fredag klokken 21.30. Filmen vises også søndag 23. og mandag 24. oktober. Les anmeldelse av filmen her.

6. Årabrot

De norske rockepionerene i Årabrot har holdt sammen i 12 år, og lanserte i vår deres syvende album. Lørdag klokken 21.00 spiller de på Driv.

7. Tyvstarter på Halloween-feiringa på Driv

I samarbeid med SU helsefak tyvstarter Driv Halloween. De ferier nemlig Fiesta de los Muertos! Festen starter klokken 23.00.

8. Gospelcompagniet

Sammen med et av IDMC, en av Storbritanias mest anerkjente gospelkor, blir det konsert med Gospelcompagniet i Domkirka. Gjengen har vært flere ganger i England for å opptre sammen med IDMC, men nå er det altså klart for konsert i Tromsø.

9. Vederkast + Heave Blood & Die

To av Tromsøs mest hardtslående band er klare for å jevne de nye lokalene til Prelaten med jorden. Hvorfor holder Vederkast konsert på et så historisk sted, tenker du? Tromsøbandet er nemlig aktuell med coverversjonen av «Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind», som er kjent gjennom Cornelis Wreeswijk. Den folkekjære svensken holdt i sin tid mange konserter på Prelaten i Tromsø, og nå kan man altså igjen høre låten i en litt annen utgave.

10. «Inferno»

Tom Hanks er tilbake som rollefiguren Robert Langdon i Dan Browns «Inferno». Premiere på Aurora kino fokus på fredag.