Fredag er det premiere over hele landet på «Supervention 2». I Tromsø blir det litt ekstra show på søndagen når en del av film- og snowboard-teamet kommer opp for å hylle byen, som er brukt i filmen.

– Vi valgte å bruke Tromsø fordi det var den eneste storbyen som hadde snø på det tidspunktet vi skulle filme, sier regissør og kjører Even Sigstad.

Se bildeserie øverst i saken!

Husker du dette? Filmproduksjon fikk politiet til å rykke ut

Brukte lokal fotograf

Han forteller at verken Trondheim, Oslo eller byer i Sør-Sverige hadde snø i februar. Dermed ble det to uker i Tromsø for filmteamet og kjørerne, hvor de brukte lokale folk for å gjøre seg kjent i området, og for å få litt hjelp på fotosiden.

– Vi brukte Daniel Lilleeng på foto her. Generelt har vi brukt lokalbefolkningen på stedene vi har vært. Folk stiller opp og bidrar for at det skal bli en god film, og vi er veldig takknemlige for akkurat det, sier Sigstad.

Les også: Tromsø-jenta Amrita får ros for krimrolle

Slik hoppet de fra Ishallen

Ett av stedene Lilleeng bidro, var da kjørerne hoppet fra taket på Ishallen på Tromsøya.

– De fikk fart på taket takket være en vinsj. Så slapp de taket og hoppet ned fra Ishallen, forteller fotografen, som er meget fornøyd med å ha fått vært med på produksjonen.

– De er forbildene både på ski og på video. Å være med på dette er kult, spesielt ettersom det er stor etterspørsel blant andre fotografer om å få være med, sier Lilleeng, som naturligvis skal få med seg filmen i løpet av helga.

Les også: Andrea (17) danset seg til en rolle i «Skam»

En film for alle

Regissøren er ekstremt fornøyd med produktet som hadde førpremière i Trondheim onsdag, hvor tilbakemeldingene var strålende.

– En del av målet er å få filmen til å appellere til flere enn bare ski- og snowboardfolket. Det er sjeldent at slike sjangerfilmer treffer mannen i gata, som regel ikke ser forskjell på triksene. Denne filmen tror jeg vil treffe alle som liker friluft i tillegg til de som er spesielt interessert i sjangeren, mener han.