SHANGHAI: 31-åringen har vunnet den kinesiske versjonen av «Idol», figurert i en birolle i landets versjon av «Friends» og for ei uke siden kastet hun seg ut i et nytt TV-eventyr. Denne gangen et kinesisk overlevelsesprogram hvor 12 deltakere kjemper om å klare seg i 72 timer i den store Discovery Adventures-parken utenfor Shanghai.

Programmet, som heter «Shin Megami no Hello!» (noe som direkte oversatt blir «Sann gudinne nei hei», men det spekuleres i redaksjonens lærde sirkler om at navnet på showet er japansk, og dermed oversettes til «Den sanne gudinnens hei»), gikk direkte i 72 timer forrige helg.

– 500 påmeldte var med på første runde forrige søndag, og hele greia ble «live-streamet» slik at publikum kunne stemme på sine favoritter. Til slutt var vi 12 stykker med videre, forteller Christina Lein.

Måtte drepe dyr

STYRKEØVELSER: Det Christina Lein trodde skulle bli ei avslappende helg, ble istedet en militær "boot camp".

Det var jobben til Lein, eventselskapet Apax Group, som meldte henne på programmet.

– Det er jo god publisitet for dem. Du vet, hun blonde som skiller seg ut, sier hun og ler.

31-åringen gledet seg til å komme seg ut av storbyen og få seg ei rolig helg i landlige omgivelser.

– Jeg trodde ikke vi skulle filme hele tiden, men der tok jeg feil! Det var en slags militær «boot camp» hvor vi ble filmet hele tiden, slik som på «Big Brother». Vi måtte gjennom hinderløyper og måtte ta livet av vår egen mat, blant annet oksefrosker og kyllinger. Det ble mye roping, skriking og tårer, forteller Lein, som snakker flytende kinesisk, men innrømmer at det tidsvis ble vanskelig å ta inn over seg alt som foregikk i løpet av marerittdøgnene.

– Det var mye hyling og bjeffing, forklarer hun.

Ifølge Lein ble de 12 gjenværende deltakerne delt opp i to lag på seks som så konkurrerte mot hverandre.

MAT? Lein nektet å spise denne larven. Det kan ha ført til at laget hennes tapte konkurransen.

– Mitt lag tapte, dessverre. Vi klarte ikke å jobbe som et team – vi var alle litt for egoistiske, forklarer hun, og viser til at hun nektet å spise en relativt stor larve.

– Det var nok egentlig grunnen til at vi tapte, avslører hun.

Like sterke som gutta

Reality-konseptet, er ifølge Lein, å vise at kvinner er like sterke som menn.

– Og samtidig har staten de siste årene forsøkt å få kinesere ut av hjemmene sine og ut på tur. Jeg som kommer fra Norge har grei peiling på turvett og bekledning, men det er det ikke alle som har her. Du kan fort møte kvinner med skinnbukser og høye hæler på fjelltur. Du kan si programmet har en viss pedagogisk dimensjon.

STERK: Under de 72 timene med opptak ble deltakernes styrke gjentatte ganger utfordret. Her tar Lein planken med en av de andre deltakerne.

Selv om Lein og laget tapte konkurransen under den første livestreamen, gjøres det nå klart til en ny 72-timers episode som skal sendes i desember.

– Der går åtte med videre, så jeg har ennå en sjanse.

– Du vil faktisk være med videre?

– Ja, hvorfor ikke! Jeg har litt av et konkurranseinstinkt.