25. mars 2017 kommer de amerikanske forsvarsadvokatene Dean Strang og Jerry Buting til The Edge.

Advokatene ble verdenskjent etter å ha representert Steve Avery i Netflixs true crime dokumentar «Making A Murderer».

Uskyldig dømt, så dømt igjen

Dokumentaren tok for seg Steve Avery som først satt 18 år i fengsel for noe han aldri hadde gjort. Etter to år som fri mann, ble han pågrepet på nytt og dømt for drap, men omstendighetene rundt får mange til å tvile på om han faktisk var skyldig også i denne saken.

- Når en person blir dømt for en forbrytelse vedkommende ikke har begått, kaller vi det justismord. Det er svært ille. Historien om Steven Avery er historien om et overlagt justismord. Justismyndighetene har aktivt jobbet for å få en uskyldig person siktet, tiltalt og dømt. Det finnes ikke ord for å beskrive hvor ille det er, sier Jens Johan Hjort i et presseskriv. Hjort er også er leder for Norsk Advokatforening og skal moderer samtalen med advokatene for anledningen.

Kontroversiell sak

Dokumentaren ble en av Netflix største hit-serier, og har skapt enorme reaksjoner. Mange har engasjert seg for å renvaske Avery og internett er fylt av konspirasjonsteorier om hva som egentlig skjedde.

Advokatene skal selv belyse saken og dele deres personlige erfaringer og opplevelser fra å være delaktig i den profilerte saken.