ITV er en britisk TV-kanal som er kjent for serier som «Cold Feet», «Downton Abbey», «Broadchurch», «Don Martin» og en rekke andre storheter innen TV-verden. En av deres neste storsatsinger er «The Good Karma Hospital» som i disse dager spilles inn på Sri Lanka med en Tromsø-kvinne i en av hovedrollene.

– Det er ikke så ille å tilbringe tre måneder på Sri Lanka akkurat, ler Acharia, og fortsetter kjapt:

– Vi spiller stort sett inn i området rundt Galle. Vi snakker fantastiske sett og landsskaper, som selvsagt er helt annerledes enn det vi kjenner fra Norge.

Kjente medspillere

Det er ikke første gangen hun jobber med utenlandske TV-produksjoner. Mest kjent er hun nok for rollen som slavejenta Irri som var en del av khalasaret til Daenerys Targaryen (spilt av Emilia Clarke) i «Game of Thrones». Hun er dermed godt vant med å jobbe med svært erfarne skuespillere. Denne gangen spiller hun mot britiske tungvektere som Amanda Redman (kjent fra blant annet «New Tricks» og «At Home with the Braithwaites»), Neil Morrisey («Byggmester Bob» og «The Night Manager», og Phyllis Logan (Mrs. Hughes i «Downton Abbey» og i en rekke roller i «Med hjartet på rette staden»).

- Det er ikke noe stress å jobbe med erfarne og dyktige skuespillere. Alle sammen har et felles mål om å gjøre prosjektet så bra som mulig, og det er et privilegium å få jobbe så tett med skuespillere som har hatt omfattende karrierer bak seg. Man lærer selvsagt av å jobbe med dem, og de er utrolig sjenerøse på sett. Ja, man får en del tips, og man suger til seg så mye man kan. Jeg har vært svært heldig gjennom mine år som skuespiller med tanke på at jeg har fått jobbe med folk som er både talentfulle, ydmyke og profesjonelle, og sånn burde det være mener jeg, sier Acharia.

Utradisjonell serie

Serien forventes på skjermen i England på nyåret med en første sesong på seks episoder i god britisk stil. Acharia spiller rollen som den unge doktoren Ruby Walker som reiser fra alt hun kjenner for å jobbe med et dedikert team på et slitent sykehus i Sør India. Ikke en «typisk» sykehusserie med andre ord.

– Det er absolutt ikke noe såpeserie. Serien tar opp interessant tematikk og er en serie som er karakterdrevet og gjenspeiler en fargerik virkelighet, forteller skuespilleren.

Identifiserer seg

Amrita Acharia er opprinnelig fra Nepal, men har bodd i Ukraina før hun kom til Tromsø i en allder av 13 år. Det gjør at hun nok har en spesiell forståelse for mye av det karakteren hennes opplever i serien.

– Ruby har røttene sine i England og kjenner ikke til noe annet. Hun har egentlig aldri hatt stor interesse i røttene hennes utenfor før nå, og det er ganske annerledes fra mine personlige erfaringer. Jeg vet hvor jeg kommer fra og føler meg ganske hjemme flere steder i verden. Det å starte på nytt var både noe vanlig og artig gjennom min oppvekst, mens Ruby forlater det eneste hun kjenner til og må kaste seg inn i en helt ny verden, sier Acharia og fortsetter:

– Det å kjenne på at man er litt annerledes skinner gjennom henne også, og det kan man selvsagt kjenne seg igjen i. I tillegg til det å flytte fra hjemmet sitt og venne seg til nye steder og nye folk. Både jeg og hun er ganske nysgjerrige og åpne, og det mener jeg er gode egenskaper når man ofte er på flyttefot.