– Ja, nå har det skjedd. Ved midnatt søndag ble den sluppet og da ble det en liten feiring. Det har eksplodert på internett etter det. Jeg var jævlig spent siden jeg ikke har gitt ut noe tidligere og ikke visste hvordan folk ville reagere – om de ville like låten, sjangeren og hvordan jeg synger, sier Andresen søndag kveld.

  • Du kan høre låten her (ekstern lenke)

Kjærlighetsballade

22-åringen er bosatt på Brensholmen, og ble først og fremst kjent gjennom NRK-serien «Yttersia» som gjorde stor suksess i 2014. Der ble hele Norges befolkning kjent med fiskeren og ungkaren, som gjorde seg bemerket med sine kjappe kommentarer og gode humør.

Gjennom høsten har Andresen jobbet med et eget album hos Phat Cat Studios i Oslo som skal slippes neste år. På spørsmål om hva den ferske singelen han nå har gitt ut handler om, svarer han følgende:

– Det er ikke sikkert du tror på det, men det er en kjærlighetsballade. Det som er greia er at folk kjenner meg fra «Yttersia»-serien og som ordførerkandidat for Kystpartiet i fjor – og for sprengning av sofa og festing og styr. Folk har for det meste sett den siden av meg, og derfor har jeg hatt lyst til å vise andre sider av meg for å gi folk sjansen til å bli kjent med en side de ikke har sett før.

Han legger til at folk nok ble litt overrasket da de hørte låten han nå har gitt ut.

Lettet

– Jeg gjorde det for å sjokkere litt, og for å vise at jeg har denne siden ved meg selv om jeg ikke har vist den til noen. Mange ble sjokkerte, forteller Andresen.

Selv er han lettet over tilbakemeldingene han har fått det siste døgnet etter at låten ble sluppet.

– Jeg gikk inn for at ingen ville like den, så da er det et pluss at folk faktisk ser ut til å like låten. Jeg har fått vanvittig mye tilbakemeldinger, og folk deler den i hytt og vær på sosiale medier. Det har gått over all forventning. Jeg er veldig glad og veldig lettet, sier han.

– Kler meg helt naken

Hvorvidt låten er basert på eget kjærlighetsliv, vil 22-åringen derimot ikke røpe.

– Hehe, nei det sier jeg ikke noe om. Det er topphemmelig, sier han og ler, før han raskt legger til:

– Det viktigste har egentlig vært å vise denne siden av meg. Og det er gjennomgående for hele albumet. Nå har jeg virkelig ødelagt hele privatlivet mitt – alle vet alt om hva jeg tenker og føler om alt mellom himmel og jord nå. Albumet og låtene er som en åpen bok. Jeg kler meg helt naken, men jeg tror folk liker at man er veldig ærlig. Det er også derfor jeg synger på dialekt – det blir den ekte meg, sier han.

Han forteller videre at det ikke hadde blitt noe av musikken hvis det ikke hadde vært for bandet han har hatt med seg.

– De har vært vanvittig flinke og har støttet meg gjennom hele prosessen. De gir hele sjelen sin i låten når de spiller, og det høres på låten, sier 22-åringen.

– Stor dag for meg

Andresen forteller at det i grunnen er rart å høre sin egen stemme i låten.

– Samtidig er det deilig å kunne vise folk hva jeg har styrt med den siste tiden. Og hvorfor kompisene mine ikke har kunnet fått tak i meg. Det er en lettelse, og en vanvittig stor dag for meg. Jeg har gledet meg lenge til å vise den for folk.

– Jeg er glad for at de sier det de mener om låten. Jeg hadde begynt å tvile på meg selv hvis de ikke hadde delt meningene sine. Hittil har det ikke vært noen negative tilbakemeldinger, og det er jo overraskende bra.

Har vært en drøm

Han forteller at han lenge har hatt en drøm om å gi ut et eget album.

– Helt siden jeg var en liten pøbel på 8–9 år og så på Melodi Grand Pris så har jeg likt musikk og drømt om å gi ut egne låter. Men så har jeg vært så mye på havet og ikke hatt tid. Da jeg etter hvert måtte gå på land fant ut at nå er tiden inne – nå har jeg tid og føler meg klar for det.

Det viste seg derimot å ikke bli helt enkelt for 22-åringen fra yttersida å få albumet i havn.

– Det har vært mye motstand. Det verste var at jeg fikk infeksjon i halsen for nesten to år siden. Det ble aldri bra. Fra januar til oktober 2015 gikk jeg med slim i halsen, og måtte til slutt til legen for å få sjekket stemmebåndet.

Andresen fikk da beskjed om at han måtte hvile stemmen i fem måneder før han kunne begynne å trene den opp igjen.

Albumslipp og ny singel

– Først nå, med et halvt års opptrening, begynner den å bli som før og slik den skal være. Jeg hørtes ut som en kråke da jeg prøvde å synge for første gang etter de fem månedene, sier han.

– Det var som å begynne på nytt igjen. Det har tatt mye mer tid og krefter enn det egentlig skulle å gjøre med dette albumet. Men nå begynner det å funke bra, og da må man nesten bare kjøre på, legger han til.

13. januar slipper han enda en ny singel – en sterk låt om en venn av 22-åringen som døde, ifølge Andresen selv.

Resten av albumet skal etter planen slippes i april 2017.