Amrita Acharia, som har bodd i Tromsø siden hun var 13, har væt høyaktuell med sin rolle i «Frikjent» på TV2 i høst. I tillegg er hun også i gang med innspillingen av den britiske serien «The Good Carma Hospital» på Sri Lanka.

Men når juleroen nærmer seg tar hun like godt turen tilbake til kalde Tromsø hvor ektemannen hennes er bosatt.

- Jeg pleier å lage julekalender til mannen min hvert år. Det synes jeg er veldig viktig! Ellers blander jeg ukrainske, engelske og norske tradisjoner. I år blir det nok mer ukrainsk, siden jeg kommer hjem etter jul og de feirer i januar. Det blir ikke jul uten en ukrainsk salat mamma lager – og masse marsipan, sier Acharia til VG, som har et lengre intervju med skuespilleren.

Acharia er vokst opp blant annet i Katmandu, London, USA og Ukraina, men siden skuespilleryrket tok av med en rolle i «Game of Thrones» har det blitt pendling mellom London og Tromsø.

Det var en av de første jobbene mine, så det åpnet mange dører. Sånn sett var det en god plattform for å komme seg inn i bransjen og få foten innenfor. Samtidig må jeg gå på auditions som alle andre, det er sånn det fungerer i England og USA der det er en større bransje. For meg handler det mest om at jeg fikk sjansen til å jobbe på en stor HBO-serie med mange skuespillere og regissører. Det var en stor lærdom i seg selv, sier hun til VG.