Onsdag og torsdag denne uka spiller Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med sitt kammerorkester til sammen syv halvtimes-konserter på utvalgte steder. Disse førjulskonsertene er blitt populære, og ikke alle som søker om å få besøk med en førjulskonsert får oppfylt sitt ønske.

iTromsø ble med som nissen på lasset da kammerorkesteret gjesta Framsenteret og Polarinstituttet med vakker musikk i bagasjen.

På folks premisser

– Vi vil gjerne komme til folk på deres premisser. Vanligvis er det jo vi som velger tid og sted for våre konserter, sier konsertmester og konferansier på disse konsertene, Brynjar Lien Schulerud.

Han synes at dette er et hyggelig avbrekk fra det orkesteret vanligvis gjør.

Fullt kammerorkester

NOSO drar ut på disse konsertene med fullt kammerorkester – 17–18 strykere.

– Vi har valgt ut musikk vi har spilt før og som vi liker å spille. Slik slipper vi også å bruke altfor mye tid på å øve, forteller Schulerud.

Julemusikk

Hoveddelen av programmet består av klassiske stykker fra barokken og fremover i musikkhistorien. Men det er også blitt plass til musikk knytta til høytida vi nå har foran oss.

– Vi har satt sammen en julemedley som vi med små variasjoner har spilt hvert år på disse besøkskonsertene. Og vi må jo også dele gleda ved å musisere med de vi besøker. Derfor avslutter vi programmet med allsang av to av de mest kjente og kjære julesangene vi har, «Nordnorsk julesalme» og «Deilig er jorden», forteller konsertmesteren.

Satt pris på

Da orkesteret besøkte Framsenteret onsdag i lunsjtida, var det ingen tvil om at både allsangen, julemedleyen som ble fremført av musikerne i røde nisseluer, og det klassiske programmet ble satt stor pris på.

Første dag var det ellers Sør-Tromsøya sykehjem, Vervarslinga og Perspektivet Museum som fikk besøk. Hvor orkesteret skal torsdag, skal vi ikke avsløre her, da det kan være noen som får seg en overraskelse.