BLÅ TIME: Tiendeklassingene på Tromstun underholdt sine skolevenner med en forestilling om inkludering, medmenneskelighet og rettferdighet. Foto: Daniel Lilleeng (Foto: DANIEL LILLEENG)

BLÅ TIME: Tiendeklassingene på Tromstun underholdt sine skolevenner med en forestilling om inkludering, medmenneskelighet og rettferdighet. Foto: Daniel LilleengFoto: DANIEL LILLEENG

STOLT: Rektor Lena Abrahamsen sier at hun ikke får skikkelig julestemning før hun har vært på «Blå time» på Tromstun skole. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

STOLT: Rektor Lena Abrahamsen sier at hun ikke får skikkelig julestemning før hun har vært på «Blå time» på Tromstun skole.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

TIENDEKLASSINGER: Astrid Aakvaag Glomstad (til venstre) og Rikke Vekve (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

TIENDEKLASSINGER: Astrid Aakvaag Glomstad (til venstre) og Rikke VekveFoto: Ronald Johansen / iTromsø

1 / 3

Annerledes julestemning

Blå time på Tromstun:

Tiendeklassingene på Tromstun skole vil spre inkluderende julestemning til hele skolen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Etter hvert et det blitt tradisjon på Tromstun skole at de eldste elevene har en egen forestilling for å markere at jula er i anmarsj.

– Vi har hatt en forestilling som heter «Blå time», forteller tiendeklassing Rikke Vekve.

Det har med andre ord vært i henhold til tradisjonen når tiendeklassingene underholdt sine skolekamerater med en forestilling løselig basert på HC Andersens «Piken med svovelstikkene».

Lærerne ga inspirasjon

– Det var lærerne som ga oss ideen om å lage en moderne «Piken med svovelstikkene», så har vi laget en forestilling ut fra det, forteller Astrid Aakvaag Glomstad, en av elevene som sto på scenen.

For å få en moderne touch på forestillingen, har elevene hentet inn elementer fra Tromsø av i dag.

Eksempelvis er Virkelig-selgere og tiggere som selger «Folk er Folk» ting som inngår i forestillingen.

Inkluderende forestilling

– Vi ville lage en forestilling som inkluderer alle, som viser at ikke alle har det like godt i jula, sier Glomstad.

Rikke Vekve forteller at de har anstrengt seg for å vise at alle er mennesker, men at man har svært forskjellige opplevelser av jula.

Nettopp det å vise at alt ikke er rosenrødt i julehøytiden, er hovedbudskapet.

– Vi har både ønsket å skape julestemning, men også vise fram et viktig og alvorlig tema på en kreativ måte, forklarer hun.

Hele tiendeklasse

Hele tiendeklasse har vært med på å produsere og sette opp forestillingen – og da ikke bare på scenen. Lyd, lys, effekter og produksjon er laget av elevene.

– Jeg er veldig stolt av det elevene har fått til, og det blir ikke skikkelig julestemning før jeg har fått oppleve den «Blå timen», sier rektor Lena Abrahamsen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: