Dex Carrington, som er kjent fra VGTV og MTV med programmet «Dexpedition», er klar for to forestillinger på Prelaten scene onsdag.

– Jeg forventet at det skulle bli utsolgt. De første 100 billettene gikk på fire dager. Selv om det er kort tid til showet så satt vi opp en ekstraforestilling samme kveld klokken 19, sier Trine Lise Olsen, daglig leder i Standup Nord.

– Han er veldig populær, men det er nok ikke alle som har sett standupen hans, legger hun til.

Skal snakke med folk

Dex Carrington holder showet sitt på engelsk, og skal benytte store deler av dagen i Tromsø til forberedelser.

– Det sekundet jeg går av flyet skal jeg snakke med folk for å finne noe. Det kommer alltid fram noe som er morsomt og som jeg kan bruke i showet, sier Carrington, som skryter av nordlendinger.

– Det er så hyggelig å være i Tromsø. Jo lenger nord du kommer, desto hyggeligere er det. Se bare på billettsalget. Det er helt fantastisk, sier komikeren, som ifølge seg selv er «sinnssykt gira» på å opptre i Tromsø.

Comedy Central

Men det blir ikke bare Tromsø-vitsing på Prelaten. Med seg i sekken har han en times materiale med det beste av det beste fra Dex. I fjor gjorde han nemlig en time audition for den amerikanske humorkanalen Comedy Central, som han tok med videre til Latter i Oslo, hvor det hele ble spilt inn.

– Det het «One Night Only», men det var idiotisk bare å la det ligge og kjøre på med noe nytt uten å få vise det til resten av landet. Showet heter «One Night Only» ettersom det bare skulle være for Comedy Central, men nå bør jeg vel omdøpe det til «Several Nights Definitely», sier Carrington.

– Morsomste jeg vet

Carrington beskriver humortypen han spiller på som observasjonskomikk hvor han kommer med samfunnskritikk.

– Det er ikke så mye om min 45 år gamle onkel og hvorfor han er rar, men heller samfunnskritikk fra mitt vridde hode, sier Carrington.

Trine Lise Olsen er ikke i tvil om at Dex kommer til å slå an i Tromsø.

– Han er sinnssykt artig. Jeg liker alle jeg booker, men her kan jeg ikke si det nok; han er utrolig artig, påpeker Olsen.