På lørdag hadde storsatsingen "Robin Hood – Rai rai i Sherwoodskogen" premiere på Trøndelag Teater. Forestillingen er en nyskrevet musikal som tar utgangspunkt i trøndersk pop og rock, og i hovedrollen finner man tromsømannen, Gunnar Eiriksson.

– Premièren gikk ganske bra, tror jeg. Det er litt sånn med premierer at men ikke vet helt hva som skjedde når man kommer ut på andre siden. Det er like panikkfylt hver gang, sier Eiriksson.

– Men da er det jo alltid, eller kanskje ikke alltid, like fint å få anmeldelser dagen etter slik at man kan lese hvordan det gikk.

Anmeldelser

Det skulle vise seg at "Robin Hood – Rai rai i Sherwoodskogen" ikke hadde noe å frykte da det kom til anmeldelser. Både Adresseavisen, NRK, Dagbladet og VG lot seg sjarmere av forestillingen. Alle utenom NRK, som ikke har gitt karakter, har trillet fem på terningen for oppsetningen.

– Dette er en skikkelig festkanon av ei forestilling. Vi har jobbet hardt og intenst inn mot premièren og har ikke vært redd for å gjøre endringer helt i siste liten. Derfor hang det også en god sky av nerver over premièren, sier Eiriksson.

Han medgir at man sitter med en langt større ansvarsfølelse når man har hovedrollen.

– Det er min historie som er linja i fortellingen. Om den feiler, er det noe annet enn om man bommer på en vits eller om en replikk ikke sitter helt.

Eiriksson har tidligere vært å se på Hålogaland Teater, blant annet i stykkene "Martyrer" og "Jeppe", samt i flere stykker på Trøndelag Teater, og i rollen som Peer Gynt på Riksteatret.

Skam-Noora

Robin Hood-forestillingen har fått særlig mye oppmerksomhet i riksmediene ettersom Josefin Pettersen, bedre kjent som Skam-Noora, står på rollelista.

– Det er jo en fare at folk kommer og ser stykket fordi de tror det handler om henne. Da blir de nok skuffa, for hun spiller jo en mindre rolle i forestillingen, men hun takler fokuset på en helt briljant måte. Hun er jo herda på et nivå jeg ikke helt kan forstå, sier Eiriksson.

Han innrømmer allikevel at han ble litt starstruck av å først møte Pettersen.

– De første dagene var det litt sånn "shit, Skam-Noora er her i livet mitt", men det gikk fort over. Hun er flink og kul å jobbe med, og veldig profesjonell.

Musikal

"Robin Hood – Rai rai i Sherwoodskogen" er ei musikalforestilling, og Eiriksson tror ikke dette er siste gangen publikum får se han i formatet.

– Det er mange som enten hater eller elsker musikaler. Jeg er nok ingen av delene. Jeg er glad i musikaler, og synes det er et fint premiss at noen mennesker er så glade at det ikke holder å snakke. Musikaler er ikke det jeg er mest glad i, men det å stå i det selv, å få synge med fullt band i ryggen, det er et kick. Dette er ikke siste gangen jeg synger på en scene, lover han.

Forestillingen er som Eiriksson selv beskriver en "festkanon". Det koster mye energi.

– Men man får som kjent energi av å bruke energi, det ligger noe i det. I et ensemble er det noen gang noen som tapper en for energi, og det har vært viktig at det ikke skulle være slik i dette ensemblet. Her er det folk som hjelper hverandre opp og mater hverandre med energi. Dessuten har jeg begynt å ta tran!

Forestillingen spilles på Trøndelag Teater til 20. mai.