I november ble det kjent at den tidligere Kongsbakken-eleven, Jenny Konradsen, var en av 23 artister som ble plukket ut til å spille på by: Larm. 30 personer i musikkbransjen hadde hørt seg gjennom 1.300 innsendte bidrag fra håpefulle artister som ønsket å opptre på festivalen, men altså kun 23 kom igjennom nåløyet.

Startskuddet for festivalen var torsdag, og tromsøartisten fikk allerede under festivalens første dag tildelt NOPA-stipendet for 2017.

– Formidlingspotensial

Stipendet, som er på 20.000 kroner, deles ut til unge, lovende låtskrivere. I juryen sitter Hedvig Mollestad (Hedvig Mollestad Trio), Henrik Haraldsen Sveen (Henrik The Artist), Tatiana Pereira (Miss Tati) og Arild Hammerø (Atlanter).

– Med låten «Dices» gir Jenny Konradsen et personlig bilde av en relasjon mellom to mennesker, et bilde som gir et inntrykk av at man som lytter kommer tett på en artist med et stort formidlingspotensial, står det blant annet i begrunnelsen for at akkurat Konradsen ble tildelt stipendet.

– Melodi og akkorder er smakfulle og fengende på en nesten hemmelig måte, og den tar tak i deg på den måten som er vanskelig å forklare med ord. Konradsens særegne vokal er fengslende og fascinerende, og arrangementet er preget av diskret bruk av blås, piano, fjerne vrengte gitarer og reallyder som for eksempel klirrende bestikk. Hun blander på en subtil måte dype, elektroniske beats med et akustisk lydbilde, som gjør musikken både stor og nær på samme tid, skriver de videre.

– Betyr mye

Konradsen er opprinnelige fra Storfjord, men har studert på Kongsbakken i Tromsø. Hun er nå bosatt i Oslo, og har den siste tiden spilt mye med bandet sitt i hovedstaden.

Da det ble klart at Konradsen var blant artistene som skulle opptre på by:Larm, var det ikke tvil om at dette var noe hun satte stor pris på.

– Det betyr veldig mye for meg. Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg føler meg veldig heldig som får være med på dette, sa Konradsen til iTromsø i november.

– by:Larm kan absolutt være en døråpner for mange. Det kommer vel an på hva du gjør med muligheten du får, uttalte hun.