Richardsen som til daglig bor i Harstad, hadde lørdag boklansering for barnebok «Den blå elefanten Malu-lu» på Smørtorget i Tromsø.

– Boka handler om den blå elefanten Malu-lu. Den tar for seg tema som å føle seg annerledes og viktigheten av vennskap.

– Navnet «Malu-lu er inspirert av fredsprisvinner Malala Yousafzai. Jeg synes hun er svært modig og har blitt inspirert av hennes historie og talene hun har holdt, sier forfatteren.

Tromsø-musikeren Kine Kine Yvonne Kjær har stått for illustrasjonene i boka. Tidligere har hun illustrert bøkene om Tom Roger og Rakettkiosken.

– Det er andre typer tegninger og andre teknikker i denne boka. Det er morsomt å skrive til tekst og så synes jeg det er en god og spennende historie, sier Kjær.

Eget forlag

Boka er gitt ut på et eget forlag – «Mot Nord-forlag»

– Det er jeg veldig fornøyd med. Så langt har boka et opplag på 500, men nå har flere bokhandler tatt kontakt for å ta inn boka. Det kan bety at det kommer et nytt opplag.

Richardsen forteller at det er mye arbeid å gi ut bok på eget forlag.

– Jeg har sendt boka til folk som har bestilt den over hele landet, og kjørt og levert den på døra til folk i Harstad. Jeg møtte ei lita jente som sto i nattdrakten og gledet seg til boka. Da er det verdt det, sier hun.

Erfaringer

Richardsen jobber til daglig for å følge opp Bufetat-kontor (Barne-, ungdoms- og familieetaten) i Nord-Norge og har jobbet ti år i barnevernet.

– Det er klart jeg tar med meg erfaringene fra jobben min når jeg har skrevet denne boka. Kanskje er det derfor dette med å føle seg annerledes er et viktig tema i boka, sier hun.

«Den blå elefanten Malu-lu» blir lansert på Smørtorget med høytopplesning og tegneverksted for de minste.

– Neste uke skal boka lanseres i Harstad. Vi valgte å lansere den i Tromsø først fordi Hilde Eilertsen Slettvold som eier Smørtorget satt meg og Kine i kontakt med hverandre, så det føltes passende.