Elevene fra Tromsdalen videregående skole disket opp med 19 nummer fordelt på to akter i årets Tindtrollrevy.

Det ble en fin blanding av sangnummer og sketsjer. Ikke helt uventet fikk både Nobina og Rema passet påskrevet, men de tok også for seg aktualiteter av både nasjonal og global karakter, som i sketsjen «Bra koma-år», hvor 2016 oppsummeres rimelig treffsikkert på kornet.

Gameshow

Revyen startet friskt ut med tittelsangnummeret «Straight outta Dalen», som ble levert med overbevisende revyrapping og tilhørende forseggjort koreografi.

MØTER VEGGEN: Susannah Spein som Nobina-sjåfør.

Selv om den påfølgende sketsjen om Eirik Jensen-rettssaken – ganske treffende fremstilt som et gameshow – også var fornøyelig, ble dessverre resten av første akt ikke revyens aller morsomste. Det ble mer trekking på smilebånd enn latterbrøl, og sangnumrene var det som fungerte best.

Tavlehumor

I andre akt tok det seg heldigvis opp, og her kom revyens høydepunkter på rekke og rad.

KOMMUNESTYREMØTE: Bompengedebatten blir grundig illustrert av Mathilde Korneliussen. Foto: DANIEL LILLEENG

Åpningsnummeret «Go nattattata» om Tromsø nattasangsentral var riktignok morsom, men det var mot siste halvdel av akten at ting begynte å sitte der de skulle.

Kommunestyremøtet i «Skal vi virkelig ...?» startet muligens noe tørt, men når poenget i form av noen fiffige tavletegninger åpenbarte seg for publikum ble det alt annet enn småhumring fra salen.

Lifecoach

Det var også plass til litt god, gammeldags svart humor mot slutten.

AVSLUTNING: Tindtrollene takker for seg etter en god forestilling. Foto: DANIEL LILLEENG

En motivasjonstaler viser seg å ha noen små antydninger til temmelig mørke sider i «positivitetens kurs», men favoritten for undertegnede ble «Ablegøyer bror» om Joshua French, som fikk en noe uventet vending.

Skal det hele oppsummeres, ble ikke alt like morsomt før mot slutten, men stemningen var god og dalengjengen leverte en sjarmerende oppvisning med flere gode blinkskudd.