Fotballprofil Christer Johnsgård og NRK-kjendis Selda Ekiz er klar for Påskemorgen-sendinger direkte fra NRK i Tromsø. Selv om regnet høljer ned utenfor er det langt fra det verste som kan skje på direktesendt TV.

– Jeg husker en gang balsfjordvinden blåste så mye at jeg ikke hørte hva Selda sa nede i hoppbakken. Jeg måtte bare se om hun hadde sluttet å prate, så tok jeg over, sier Johnsgård.

TAR SATS: Christer Johnsgård og Selda Ekiz hopper i det igjen fra NRK i Tromsø.

Ble blind

– For tre år siden fikk jeg en granbusk i øyet og mistet synet der og da. Jeg løp rundt en flaske, ble svimmel og smalt inn i et tre. Jeg så ingen ting og ble litt redd. Det var på direkten, så jeg måtte jo bare prate videre, sier Johnsgård.

Fra lørdag 8. april starter et ti dagers langt løp fram til 2. påskedag for gjengen på NRK. Tradisjon tro er det direktesendt og med stort fokus på interaktivering med de unge seerne. Her oppfordrer programlederne spesielt til å sende inn egne skihoppere.

– Det kan være flasker, små båter eller hva som helst. Den må bare vinne hoppkonkurransen og fly lengst, sier Ekiz.

Les også: Hanne skal lage NRKs neste storsatsing

DIREKTESENDT: Alle sendingene fra Påskemorgen-teltet er direktesendt.

Hentet tidligere lagkamerat

Den tidligere Newton-programlederen trives fortsatt som programmakker til Christer «Kråka» Johnsgård, som i år har hentet inn en tidligere lagkamerat på settet.

– Jeg hjelper til rundt produksjonen her. Rundt Påskemorgen senkes snittalderen ganske dramatisk her på huset, sier Eirik Yndestad, som også har dukket opp i Finn Arve Sørbøes «Planetpatruljen» på Barne-TV.

– Jeg ble spurt om jeg kjente til en kar som var flink med barn. Da nevnte jeg selvsagt Eirik, sier Christer Johnsgård, som er omgangsvenn og har spilt fotball med Yndestad i TUIL.

TUIL-KAMERAT: Tidligere TUIL-kamerat Eirik Yndestad (høyre) er hentet inn som produksjonsassistent for sendingene i påsken.

– Jeg visste ikke at du var fotballspiller. Henger dere sammen etter jobbtid? Er det derfor du aldri har tid til meg, utbryter Ekiz til Johnsgård.

– De er mine lærermestere. Det morsomste med å være med er definitivt å se ungene som bruker masse tid på å lage tingene de sender inn. Dette er litt tilbake til da jeg var ung når vi laget slike ting som denne hopperen. Dette er en fin anledning for familier til å lage noe sammen, sier Yndestad.

Les også: – Alle nordlendinger har en separatist i magen

TUIL-KAMERAT: Tidligere TUIL-kamerat Eirik Yndestad (høyre) er hentet inn som produksjonsassistent for sendingene i påsken.Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø