EKTE VIKING: Dette synet kommer til å møte festivaldeltakerne som møter opp for å se tromsøværingen Jarl Tore Helmobakk opptre på en av Europas største salsafestivaler. – Man kan ikke være så selvhøytidelig, sier han.

EKTE VIKING: Dette synet kommer til å møte festivaldeltakerne som møter opp for å se tromsøværingen Jarl Tore Helmobakk opptre på en av Europas største salsafestivaler. – Man kan ikke være så selvhøytidelig, sier han.

Slik skal han opptre på en av Europas største salsafestivaler: – Jeg skal gjenerobre England

Jarl Tore Helmobakk har reist verden rundt som danser. Nå er han klar for å «gjenerobre» England med opptredenen «The Salsa Party Viking».
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tromsøværingen og partneren Ania Helmobakk lever av å danse, og i fjor vinter vant de gull under VM i salsa i Hong Kong. Paret har drevet dansestudioet Polepointe i Stavanger i nesten seks år, og de to danserne reiser verden rundt for å undervise, underholde og konkurrere. I fjor vendte Helmobakk nesten hjemover og åpnet et splitter nytt dansestudio i Tromsø, Dancelab.

Kumle & Raspeball

Denne helga reiser de to til England for å opptre på «Teesside», en av Europas største salsafestivaler. I den anledning har han fått med seg satirebandet, Kumle & Raspeball, for å få en liten humoristisk vri på opptreden. De har nemlig produsert introen til showet, samt låten som skal brukes under opptredenen.

– Jeg skal gjenerobre England, sier Helmobakk og ler.

Selvironi

Med vikingkostyme, sverd og en god dose humor, er Helmobakk klar for å ta de rundt 4.000 festivaldeltakerne med storm.

– Jeg har hatt denne ideen i hode lenge. Jeg har reist jorda rundt i syv år og nå er det på tide å gjøre litt narr av seg selv. Man kan ikke være så selvhøytidelig. Jeg håper at folk vil syns det er artig, sier han.

– Vi tar noe som er ganske barbarisk inn i salsaen. En viking har jo egentlig ingenting å gjøre i dette miljøet, legger han til.


 

Skal danse til metal

Nå som Kumle & Raspeball bidrar med Helmobakks «erobring» av England, har han sagt seg villig til å stille opp på en av deres konserter i Tromsø.

– Det er ikke satt av noen dato for det ennå, men jeg ser fram til å danse salsa til metalmusikk, sier han og ler.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: