Tromsøjenta Mimmi Tamba (26) studerer for tiden for å bli skuespiller i Oslo, samtidig som hun jobber med sitt nyeste album. Før det gis ut skal hun til Hollywood for å delta på World Championship of Performing Arts (WCOPA).

– Jeg trodde først det var en virusmail, men den norske kontakten til arrangementet ville at jeg skulle søke. Da jeg hørte mer om det ble jeg veldig interessert, sier Tamba.

LES OGSÅ: To tromsøværinger i stor musikalsatsing

Verdensartister

Blant 200.000 deltakere var artisten en av 1.500 som ble trukket ut til å bo på et hotell og delta på workshop i Hollywood. Der skal hun også få vist seg fram foran 10 dommere, og bli kjent med over 100 agenter, som er ledende i musikkbransjen i USA. Med økonomisk støtte fra Dreamact Production er Tamba nå klar for en spennende 10-dagers tur til Los Angeles 30. juni i sommer.

– For meg er det helt klart en kjempemulighet og ikke minst veldig interessant å få sett på bransjen, få tilbakemeldinger og skaffe meg kontakter. Bransjen er hard og det er viktig å takle ting alene og få hard hud med tanke på det som kommer videre, sier Tamba, som reiser alene til vesten.

– Det er klart det er skummelt, men får jeg hjelp av de rette folkene har jeg en stor mulighet til å realisere det jeg drømmer om.

Hemmelig album

For tiden jobber Tamba med sitt nyeste album, som hun omtaler som ekstremt hemmelig. Artisten, som er kjent for sin pop/rock-soul forteller at det blir mange overraskelser når platen omsider kommer ut.

– Det er et veldig sterkt konsept. Uten at jeg kan si så mye vil det komme hint etter hvert. Det er ikke snakk om et totalt sjangerbytte, men noen overraskelser blir det, sier Tamba.

Kommer til Tromsø

Det er Fond for utøvende kunst (FFUK) som har sponset Tambas kommende plate, som ennå ikke har fått en slippdato.

– Når albumet først kommer blir det også en turne. Da stikker jeg og bandet mitt garantert innom Tromsø, sier Tamba, som er vokst opp i byen og er datter til Hålogaland Teater-skuespilleren Guri Johnson.