«Hver gang vi møtes»-stjernen Hanne Sørvaag tar turen til Tromsø i slutten av mai. Den populære artisten, som for tiden er i New York, gleder seg veldig til å få møte tromsøpublikummet.

– Jeg har vært der før med en venninne, på en festival som var uti havgapet et sted der, helt nydelig! Da var jeg i publikum, men opplevde folk og konsertkulturen veldig bra, sier Hanne Sørvaag til iTromsø.

Artisten jobber også med en ny plate og kommer nordover med fire musikere som skal bistå på Prelaten.

Internasjonalt kaliber

Sørvaag er også kjent for å være svært produktiv. Ikke bare skriver hun sine egne låter, men bidrar også med tekster til artister med internasjonalt kaliber.

I 2010 ble hun historisk da hun bidro med to låter til den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Da med låtene «My Heart Is Yours» fremført av Didrik Solli-Tangen og «Shine» fremført av Sofia Nizharadze for Georgia.

– I en periode i Stockholm skrev jeg så mye, men da var jeg i startfasen og hadde mye å «skrive av meg». Nå skriver jeg færre, men treffer oftere på en ordentlig god låt. Inspirasjonen er mitt eget liv, og noen ganger litt fra tv-serier og bøker, sier artisten.

Sørvaag forteller at det blir «litt av hvert» når hun kommer til Tromsø i slutten av mai.

– De får høre alt det mest kjente fra min katalog, både det jeg har gjort og mine tolkninger av de låtene jeg har skrevet for andre, pluss noe fra «Hver Gang Vi Møtes» Det bli «god gang» som vi sier i Stavanger.

Forventer fult hus

Ved Prelaten kro og scene er man svært fornøyd med at man har klart å lokke den populære sangerinnen til Tromsø.

– Tidligere har vi hatt Eva Weel Skram fra «Hver gang vi møtes». Folk har et godt forhold til dette og vil oppleve dem, sier Arthur Mack, som driver utestedet.

Han forventer at også Sørvaag skal dra fullt hus 26. mai.