FLYTTELASS: John Sigurd Kristensen (fra venstre), Guri Johnson og Kristian Figenschow viser spiller alle i komedien «Twigs» på HT. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FLYTTELASS: John Sigurd Kristensen (fra venstre), Guri Johnson og Kristian Figenschow viser spiller alle i komedien «Twigs» på HT.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

MUSIKAL-REGISSØR: Trond Lie står bak suksesser som «Cabaret» og «Chicago». Nå har han tatt for seg den nordnorske versjonen av «Twigs», som har fått navnet «Hele hælvetes slekta». (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

MUSIKAL-REGISSØR: Trond Lie står bak suksesser som «Cabaret» og «Chicago». Nå har han tatt for seg den nordnorske versjonen av «Twigs», som har fått navnet «Hele hælvetes slekta».Foto: Ronald Johansen / iTromsø

FLYTTEFOT: Det oppstår en del morsomme situasjoner når flyttebyrået skal hjelpe med innflytting. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FLYTTEFOT: Det oppstår en del morsomme situasjoner når flyttebyrået skal hjelpe med innflytting.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

KJÆRLIGHET: Guri Johnson lar seg sjarmere av Kristian Figenschows rollefigur i «Twigs». (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

KJÆRLIGHET: Guri Johnson lar seg sjarmere av Kristian Figenschows rollefigur i «Twigs».Foto: Ronald Johansen / iTromsø

(Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

(Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

(Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

1 / 7

Såpeserie-komikk

HT setter opp «Twigs – Hele hælvetes slekta»

Det er straks klart for alvorlig komedie når «Twigs – Hele hælvetes slekta» har premiere på HT.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Torsdag er det premiere på «Twigs – Hele hælvetes slekta», hvor Guri Johnson spiller tre søstre og en mor.

Komedien, som er mest kjent i Norge for Wenche Foss sin tolkning i 1976, har blitt oversatt til nordnorsk og er satt til Strandvegen i Tromsø.

– Den er ikke så lik som den gang. Vi har laget den for vår tids publikum, men det er et tema som er like allmenngyldig nå. Det er tre søstre som vokser opp og er alle avhengig av mora, forklarer regissør Trond Lie.

Bærende rolle

I løpet av to timer på teateret blir vi altså kjent med tre søstre og deres mor, alle spilt av Guri Johnson, og deres livssituasjon. Sammen med Kristian Figenschow og John Sigurd Kristensen, utgjør de trekløveret som fremfører «Twigs».

– Jeg har spilt komedie tidligere, men ikke en så bærende rolle. Jeg tror faktisk aldri jeg har hatt så mye tekst å jobbe med før, sier Johnson, som får skryt av regissør Trond Lie.

– En av grunnene til at vi gjør dette er fordi vi har en skuespiller her oppe som kan gjøre det. Jeg vet ikke hvor mye komedie Guri har spilt, men her er hun fantastisk, sier Lie.

Krevende

Johnson mener hun prater hele tiden, og at det ikke er lenge siden alle sidene satt skikkelig hos den erfarne skuespilleren.

– Det har vært utrolig lærerikt å jobbe med Trond Lie, som har jobbet både med Wenche Foss og Leif Juster. Der har jeg lært veldig mye og ikke minst den tilliten jeg har til han. Jeg har jobbet mye med tragedie, men her har jeg to gode medskuespillere og en solid regissør jeg har kunnet lene meg på, sier Johnson.

Musikal-regissør

Tidligere har Lie regissert musikalene «Chicago» og «Cabaret» ved teateret, og er mest kjent for å gjøre store musikaler. Derimot ser han på det som en utfordring å gjøre komedie på teaterscenen.

– Jeg bruker musikk som gjør at det minner litt om såpeopera. Det er ikke noe stort dramatisk verk, men fire situasjoner som er laget i en TV-studio-modell med lyskastere og hele pakken, sier regissøren, som gjerne jobber mer på det nordnorske teateret.

– Jeg er veldig glad i å gjøre musikaler, og jeg håper jeg får gjøre det igjen her.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: