Gjennom hele året ryr det inn tips daglig om hvilke artister Rakettnatt bør booke til Stortorget i slutten av august. Endelig kunne festivalen avsløre at Years & Years er klare for festivalen.

– Det siste året har Years & Years vært en gjenganger i e-postene vi får fra publikum. Det virker som det er veldig mange som ønsker dem til oss, sier Hallvar Agersborg, som er kommunikasjon- og markedsføringsansvarlig for Rakettnatt.

Bridget Jones-suksess

Det britiske elektropop-bandet har reist rundt på de fleste store europeiske festivalene. Med debutplaten «Communion» toppet de flere topplister i Europa.

Agersborg forteller at bandet har en tendens til å dra med seg publikum gjennom sine liveshows.

– Den ene låten kan være en stor dansehit, så går de over til en litt melankolsk ballade. Du får på en måte hele spekteret av populærmusikk, sier Agersborg.

Spesielt fikk bandet oppmerksomhet for sangen «Meteorite», som frontet storfilmen «Bridget Jones Baby» i fjor.

Programmet tar form

– Etter den filmen begynte tipsene for alvor å rase inn. Nå kan vi glede den innbitte fansen, som bruker fritiden sin på å komme med tips til oss. Det oppfordrer vi for øvrig at de fortsetter med, sier Agersborg,

Bandets vokalist Olly Alexander er også kjent for å bruke sin stjernestatus til å fronte LGBT-saken. På grunn av hans engasjement er han ofte trukket fram som «sin generasjons stemme».

– Vi digger artister som bruker sin statur og påvirkningskraft til å kjempe for det de tror på. Appellen til Alexander under fjorårets Glastonbury-festival rørte visstnok publikum til tårer og ble kraftig hyllet. Vi håper bandet kan røre ved hele følelsesregisteret når de besøker oss, sier Agersborg.

Flere artister på lager

Med MIA, Sondre Justad, Gabrielle, Julie Bergan og Sigrid, begynner Rakettnatt 2017 for alvor å ta form. MIA og Years & Years vil avslutte de to festivaldagene, og snart vil festivalen slippe dagsbilletter.

– Vi har fortsatt noen slipp igjen av internasjonal kaliber. Nå skal vi legge opp kabalen og avgjøre hvem som spiller hvor i programmet.