FESTIVALKLARE: Bugge Wesseltoft og hans New Conception of Jazz spiller på Tromsø Jazzfestival i sommer. Foto: Presse

FESTIVALKLARE: Bugge Wesseltoft og hans New Conception of Jazz spiller på Tromsø Jazzfestival i sommer. Foto: Presse

Jazzfestivalens siste navn er klare

Programmet til Tromsø Jazzfestival er komplett – med Montreux-vinnere, og en norsk pioner på plass.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Fredag lanseres de siste bitene av puslespillet av Tromsø Jazzfestival. Det er nå klart at sommerens åpningskonsert blir med Bugge Wesseltoft sitt New Conception of Jazz, i Kulturhusets storsal.

– Endelig får Tromsø Jazzfestival besøk av pioneren og stilskaperen Bugge Wesseltoft, i særdeles godt selskap, uttaler Ida Karoline Nordgård i Tromsø Jazzfestival.

Tilbud utenfor sentrum

I fjor gjenoppsto Wesseltofts prosjekt «New Conception of Jazz», med en ny generasjon unge jazzmusikere.

– Medlemmene er blant de mest spennende nye norske jazzmusikerne i dag, uttaler Wesseltoft.

Onsdag 9. august blir det kick off-konsert med den rumenske duoen Sanem Kalfa og George Dumitriu, hos Bryggejentene i Ersfjorden.

– Vi ønsker å gi publikum utenfor sentrum et konserttilbud i lokale omgivelser, derfor var Bryggejentene et naturlig valg, mener Nordgård.

Konserter for barn og ungdom

Lørdag 12. august blir det holdt barnekonsert med Klangbein, på Lillescenen i Kulturhuset. Da skal Ole Jørn Myklebust og Morten Barrikmo bruke musikk og mimikk, på en leken og humoristisk måte.

Samme ettermiddag arrangeres det konsert med fri aldersgrense i bakgården på Hildr. Der skal de unge, lovende Tromsø-gruppene Kiss The Tattoo If You Want To Dream og Sondre Kleven Quintet sørge for musikken.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: