Tror på Maurseth: Smith-Meyer har god tro på at med tiden vil også Gørild Maurseths Kulturhus-eksklusive standupshow «Prinsæssa fra Fine Marka» selge ut. Premièren er 23. november. Foto: Tom Benjaminsen
            (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

Tror på Maurseth: Smith-Meyer har god tro på at med tiden vil også Gørild Maurseths Kulturhus-eksklusive standupshow «Prinsæssa fra Fine Marka» selge ut. Premièren er 23. november. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Går mot publikumsrekord på Kulturhuset

Om høstsesongen blir like bra som våren, konkurrerer Kulturhuset med publikumsrekorder fra storhetstiden.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Så langt i vår har 43.000 mennesker betalt seg inn på Kulturhusets arrangementer. Det er ny vår-rekord ifølge kulturhussjef Erik Smith-Meyer.

– Det er ikke slik at det kun er et par forestillinger som har tiltrukket seg mange gjester, vi har nesten hatt fulle hus på alt vi har arrangert så langt i år, sier en fornøyd Smith-Meyer.

– Det viser at vi har truffet godt på programmeringen vår, og det sørger for at regnskapet vårt går i balanse.

Kan bli rekordår

Smith-Meyer har vært sjef nå på Kulturhuset i seks år, og om besøkstallene blir like gode til høsten som nå på våren, går det mot ny rekord i moderne tid.

– Det er vanskelig å konkurrere mot tallene fra da Kulturhuset pleide å sette opp Arthur Arntzens forestillinger regelmessig, men de siste årene ser vi en god stigende kurve i besøkstallene våre og i år kan vi toppe dem med en god høst, sier kulturhussjefen.

Begynner allerede å selge ut høsten

En av Dagfinn Lyngbøs forestillinger i høst er allerede utsolgt, det samme gjelder en av Riksteatrets oppsetninger av «Pulverheksa og vennene hennes», men begge to får en ekstravisning. Billettsalget er også godt i gang for juleturneen til «MGP jr.», Gørild Mauseths eksklusive standupshow og Riksteatrets oppsetning av Ibsen-klassikeren «Gjengangere»

– Vi legger ut det som er klart i programmet fortløpende, så folk må være flinke å følge med om de skal kapre billetter i tide. Vi har mye spennende på gang, sier Smith-Meyer, og trekker fram blant annet «Dèkkje kunst» med Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Reidar Sørensen som et høydepunkt til høsten.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: