Viser hjemmet på tv

Tromsø-arkitekt Rose Marie Steinsviks hjem vises fram på NRK2 tirsdag.

BESØK: De tegner boliger for andre, men hvordan bor de selv? Programleder Charlotte Thiis-Evensen (til høyre) har besøkt Tromsø-arkitekt Rose Marie Steinsvik for å snakke med henne om hva som skaper et godt hjem. Foto: NRK  Foto: NRK

Jeg synes det er fint at Odd er litt med.

Rose Marie Steinsvik
kultur

I forbindelse med programserien «Arkitektens hjem» på NRK2 får seerne vite mer om Steinsviks hjem, arkitektkontoret og noen av prosjektene som de har tegnet.

– Vi ble intervjuet om hvordan arkitekter bor og hvordan vi som arkitekter tenker. Jeg synes det er ærefullt å bli valgt ut til et slikt program. Ellers er det flere av de store Oslo-arkitektene som er valgt ut, sier Rose Marie Steinsvik, som er den første fra Nord-Norge som er med i programserien.

Episoden tirsdag kveld er nummer fem i sesong 3. Sesongene har seks episoder hver.

Gjensyn med Odd Steinsvik

En uke etter innspillingene i august i fjor døde Rose Maries ektemann, den kjente arkitekten Odd Steinsvik, brått og uventet.

– De ønsket å intervjue en kvinnelig arkitekt. Episoden handler dermed først og fremst om mine tanker, men Odd er med i noen av klippene. Jeg reiste til Oslo i vinter for å se på råutkast av episoden. Jeg synes det er fint at Odd er litt med. Han har vært den sterke personen på arkitektkontoret. Han var kreativ og flink til å se hvilken retning verden ville ta, sier Rose Marie Steinsvik.

– Mer enn bare hjemme

Rose Marie Steinsvik ønsket å vise fram mer enn hvordan hun har det hjemme.

– Da jeg takket ja til å være med i programmet, sa jeg at arkitektens hjem er langt mer enn kun der man bor. Det er også kontoret hvor mye av tiden tilbringes. I tillegg ble det en tur innom prosjektet «Polarbo» i Longyearbyen på Svalbard, sier Steinsvik.

NRK skal også ha besøkt og intervjuet flere som har tatt i bruk byggverk tegnet av Steinsvik Arkitektkontor.

– Siden jeg har jobbet så mye med barnehager, har de også filmet litt i Universet barnehage, på universitetet.