2. november er det premiere på Torbjørn Egners klassiker «Folk og røvere i Kardemomme by» i Oslo. Riksteateret skal reise rundt på 70 steder i Norge med forestillingen, og skal spilles på Hålogaland Teater fra 27. april til 15. mai 2018.

LES OGSÅ: Derfor skal Jardar aldri tilbake til Alta

– Drømmerolle

Når forstillingen ankommer Tromsø er det tromsøartisten Jardar Johansen som skal spille politimester Bastian, karakteren som står bak det kjente sitatet «man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil», som er en del av Kardemomme-loven.

– Dette er jo drømmerollen! Jeg er født og oppvokst med «Kardemomme by» på plate og tenker at dette er den fineste rollen i hele stykket. Og nå har jeg fått den, sier Johansen.

LES OGSÅ: Skal lokke barn til teateret med sukkerhorror

Forestillingen er et samarbeid mellom HT og Riksteatret. Regissør er Kim Haugen.

– Det er jo litt morsomt dette her. Jeg var militærpolitiet i Forsvaret. Ikke nok med det, men jeg søkte faktisk på Politihøyskolen i sin tid – og kom inn, men jeg takket nei til plassen av familiære årsaker. Nå får jeg endelig muligheten til å bli politi. Det er stort, sier han.

Energi

«Folk og røvere i Kardemomme by» er en bok av Thorbjørn Egner som kom ut i 1955. Historien om innbyggerne i Kardemomme by er et folkekjært eventyr, som har fått prege radioprogrammet Barnetimen, flere teaterstykker og den første filmen om byen kom ut i 1988.

LES OGSÅ: Har sunget siden hun var ett år gammel, nå har Maria kapret drømmerollen

Innbyggerne i Kardemomme by lever et fredelig liv, men røverne Kasper, Jesper og Jonathan byr på utfordringer. De kjente karakterene man møter på i fortellingen er blant annet Tobias i tårnet, trikkefører Syversen, tante Sofie og vesle Kamomilla. I en pressemelding lover HT at det blir en forestilling full av energi, humor, dans og masse musikk.