FETT: Burgeren på Huken Pub er «greasy» og egner seg godt som nattmat. 
            (Foto: Thor Anders Angelsen)

FETT: Burgeren på Huken Pub er «greasy» og egner seg godt som nattmat. Foto: Thor Anders Angelsen

«En skikkelig fett-fest»

Burgertesten, kandidat 8

Det er fett med burger. Men hvor godt kommer Huken Pubs burger ut på vår burgertest?
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

HUKEN PUB

Hamburger: Full Overhaling
Kjøtt: Kjøpt på Rema.
Potet: Stekte poteter på grill.
Brød: Fra Hatting.
Måltidet inneholdt: 1 burger med stekte poteter.
Pris: 185 kroner for «Full Overhaling» som inneholder burger og poteter.
Utvalg: Huken Pub har et par burgere å velge mellom.

Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2: Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok
Kandidat 4: Burger King
Kandidat 5: Flyt
Kandidat 6: Gründer
Kandidat 7: Bardus Bistro
Kandidat 8: Huken Pub

Stekeosen ligger tjukt i den lille og folksomme pubrestauranten ved Strandtorget, i andre etasje over rockebula Bastard.

Huken Pub er en avlegger av nattmatsjappa Torghuken som startet og ennå holder koken i et lite lokale på Stortorget. Der ble konseptet en slager med pannekaker og bakte poteter. Flaggskipene har navnene «Full Rulle» og «Full Fettling». Det er i denne tradisjonen burgeren «Full Overhaling», vårt valg på Huken Pub, står i.

Bacon-o-rama

Burgeren blir servert på en rektangulær tallerken med potetbåter og stekt ost. Et av Hukens signaturtilskudd er sprøstekt ost i rikelige mengder på både potetene og burgeren. Som selve stedet med sine plankebord og trepanel, er designet av burgeren på tallerkenen rustikk. Retten minner om burger med god gammeldags pytt i panne ved siden, der potetskivene er myke av stekefett.

Kjøttet er saftig og utgjør en anselig del av vekta av burgeren. Den gode kjøttsmaken er dessverre dempet. Heldigvis lever arven fra forgjengerne «Full Rulle» og «Full Fettling» som er bacon-o-rama-måltider. På toppen av burgerkjøttet har Huken trillet fram nydelige, små baconterninger.

Stekt ost

Fete poteter, fett kjøtt og baconterninger gjør burgermåltidet til en real fest for dem som er glade i fet mat. Selv brødet virker marinert i margarin. Burgeren har vel luftig og lyst brød, noe som gjør at fettet absorberes lett.

Dressingen er skarp og skjærer gjennom fettlaget som bygger seg opp på innsiden av munnhulen. Sammen med en fortreffelig stekt ost og bacon, retter den delvis opp inntrykket.

Flaggskip

Det skal ikke underslås at mye av smaken sitter i nettopp fettet. Selv med halvparten av fettmengden, hadde den fremdeles beholdt smaken og samtidig vært en fettete burger.

Ved å bestille et av flaggskipene til Huken Pub er det innforstått at du kommer til å få noe som drypper av fett. Det er konseptet: Full Rulle, Full Fettling, Full Overhaling – du får full pupp. Men langt fra full score av oss.

Om testen:

  •  Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  •  Vi har testet 10 restauranter. Huken Pub er kandidat 8 til «Tromsøs beste burger 2017».
  •  Anmelderne spiste samme type hamburger.
  •  For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: