SPILL: «Wario» kommer med et stort stykke gorgonzola-ost og grillet ananas. 
            (Foto: Thor Anders Angelsen)

SPILL: «Wario» kommer med et stort stykke gorgonzola-ost og grillet ananas. Foto: Thor Anders Angelsen

«Grådig god gourmet-burger»

Burgertesten, kandidat 9:

Burgr gjør mye riktig når de eksperimenterer.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

BURGR


Burger: Wario
Kjøtt: Fra Ingebrigtsen Kjøtt. Miks av kvernet høyrygg og bryst. Stort sett melkekyr fra regionen.
Potet: Norsk bakepotet, kokt på Hildr og fritert en gang på 120 grader, og en gang til på 180 grader rett før servering.
Brød: Ferskt briochebrød levert fra bakeriet Steike godt.
Måltidet inneholdt: 1 burger og en kurv potetfries.
Pris: 138 kroner for «Wario»-burger.
Utvalg: Burgr serverer en rekke forskjellige burgere.

I fjor ble de famøse og trange Perez-lokalene gjort om til det som da ble byens nyeste burgersjappe, Burgr.

De små lokalene er TV-spillinspirert. Det er et særdeles gjennomført konsept hvor det er bilder av gamle spillcover på veggene, burgere på menyen har navn etter TV-spillkarakterer og hele lokalet er krydret med ulike spillreferanser og ordspill.

Kandidat 1: Blårock
Kandidat 2: Kitchen & Table
Kandidat 3: Ragnarok
Kandidat 4: Burger King
Kandidat 5: Flyt
Kandidat 6: Gründer
Kandidat 7: Bardus Bistro
Kandidat 8: Huken Pub

Ananas og blåmuggost

Mens flere av burgerne i testen går for en «keep it simple, stupid»-filosofi, har Burgr en stikk motsatt tilnærming. Vårt valg av burger, «Wario», har grillet ananas og blåmuggost. Ikke akkurat noen klassisk burgerkombinasjonen.

Selv om mange har en idé om at ananas ikke hører hjemme på varm mat, fungerer det godt på burgeren. Fordi den er grillet er smaken dempet, men frisk.

Blåmuggosten fungerer i og for seg på burgeren, men kommer i for stor mengde. Den blir svært dominerende, og det er vanskelig å kjenne smaken på de andre ingrediensene. Det trekker ned opplevelsen hos den ene av oss. Her vil nok blåmuggfansen ha forskjellige meninger. Er du ikke fan, bør du bestille en annen burger fra den rikholdige og stadig oppdaterte menyen.

Ambisiøst

Kjøttet som er levert av Ingebrigtsen i Tønsvika er akkurat passelig salt og saftig, når det ikke blir overdøvet av gorgonzola-osten.

Pommes fritesen er et godt bidrag til måltidet. De har en god og myk konsistens og er godt krydret. Det er også et pluss at Burgr serverer lokalt mikrobrygg på tapp, og man kan kjøpe ulike ølsorter fra Graff bryggeri, som egner seg godt til kjøttmat.

Burgr-burgeren er ambisiøs, og det er et stort pluss. Det er en «gourmet»-burger, og menyen bærer preg av eksperimentering med smaker og ingredienser. Det lykkes de for det meste med.

Burgr lager burgere som du spiser alene eller sammen med venner. Den er relativt liten av vekst, og er derfor ikke et fullverdig måltid for en voksen mann.

Om testen:

  •  Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  •  Vi har testet 10 restauranter. Huken Pub er kandidat 8 til «Tromsøs beste burger 2017».
  •  Anmelderne spiste samme type hamburger.
  •  For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: