SATIRE: Her er tromsøskuespiller Emil Rodrigo Jørgensen i rollen som livvakten til General Røv Føkkings Naken. Begge foto: Fredrik Arff/Det Norske Teatret

SATIRE: Her er tromsøskuespiller Emil Rodrigo Jørgensen i rollen som livvakten til General Røv Føkkings Naken. Begge foto: Fredrik Arff/Det Norske Teatret

To tromsøværinger står på scenen i storslått musikal

Emil Rodrigo Jørgensen og Mimmi Tamba er begge medvirkende når Det Norske Teatret på lørdag har premiere på «The Book of Mormon».
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Stykket handler om et par mormonere som drar til Uganda for å misjonere og har tidligere gjort stor suksess på West End og Broadway.

Nå er det oversatt til nynorsk, og er enda røffere enn før.

– Det er en satirisk musikal. Vi spiller på mørke temaer, men bruker mye humor, forteller Jørgensen.

Selv så han stykket i London.

– Det er et fantastisk stykke som får deg til å le av alvorlige temaer som kulturkrasj og elendigheten i land som Uganda. Man går ut av teatersalen og tenker «dæven, jeg lo av at folk har AIDS og lever et forferdelig liv».

Møter seg selv i døra

– Stykket utfordrer hvordan man tenker på ukjente kulturer. Det tar opp dagsaktuelle temaer, og jeg tror både publikum og anmeldere vil møte seg selv i døra, sier Jørgensen.

Mimmi Tamba er enig i at stykket får publikum til å tenke.

– Det er en av de beste musikalene jeg har sett. Den slår hull på flere fordommer og er veldig politisk ukorrekt. Det liker jeg, sier hun.

– Jeg tror folk kommer til å få seg et slag i trynet. På en positiv måte.

UGANDA: Mimmi Tamba spiller en av bygdejentene i Uganda, her er hun i bakgrunnen med misjonærene Kevin Price og Arnold Cunningham foran.

Utsolgt

Premièren 2. september er utsolgt. Det samme er nesten alle forestillingene fram til november.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er noe alle burde få med seg, mener Tamba.

Jørgensen og Tamba er med i ensemblet, og spiller noen av menneskene i Uganda.

Intensiv øving

Både Tamba og Jørgensen er elever ved teaterskolen Det Multinorske. Deltakelsen i «The Book of Mormon» er en del av utdanningen deres.

– Det har vært åtte intensive uker med øving. Det er mye sang og dans i stykket, så man blir andpusten, forteller Tamba.

Hun er vant til å stå på musikalscenen. For Jørgensen var det litt verre.

– Første gang jeg sang foran publikum var i «High School Musical: On Stage». Der spilte jeg Zeke, han som er så glad i å lage mat. Å tørre og synge foran publikum var vanskelig for meg, men nå gleder jeg meg, sier han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: