Gruppen skal nemlig opptre på Kulturhuset i september 2018. Totalt er det snakk om seks forestillinger: 19., 20., 21., 22., 28. og 29. september.

- 2018 vil være et år i humorens tegn. Det blir et artig år. Vi avslører mer senere denne uka, sier kulturhussjef Erik Smith-Meyer på pressekonferansen onsdag da de kunngjorde Påtryneteatrets comeback.

Ørjan Haugli på Kulturhusets pressekonferanse onsdag. Foto: Ronald Johansen

Påtryneteatret, med orginalbesetningen som besto av Finn Arve Sørbøe, Knut Are Mortensen, Tore Nedgård og Ørjan Haugli, oppsto i 1988, og var i sin tid de eneste helprofesjonelle revyartistene i Nord-Norge. Også Kristian Fr. Figenschow jr. har vært delaktig i gruppa, hvor han blant annet i hele 2003 jobbet med Påtryneteatret.

Taxi-Kalle

Siden oppstarten har strålende kritikker haglet inn, og de har skapt karakterer som har brent seg fast hos mange. Hvem husker ikke de erketypiske tromsøværingene Taxi-Kalle, Byguten og Magnhild?

Drosjesjåføren Kalle er en kjent og kjær figur fra Påtryneteatrets mange forestillinger. Foto: Jon Terje Eiterå

I 2005 la de opp, men i 2013 gjorde de et storslagent comeback med forestillingen «Komiske glipp – det beste fra 25 år» på Scandic Ishavshotel, hvor de solgte ut hele 16 julebordshow.

– Nordnorsk humor på sitt beste

iTromsøs anmelder lot seg begeistre og trillet terningkast seks.

– Et herlig og forfriskende møte med den nordnorske humoren, eller kanskje heller Tromsø-humoren – og da på sitt beste, skrev iTromsøs anmelder i 2013.