– Norge har internasjonalt sett ikke hatt et større talent, som har slått til, enn Marius Neset, sier musiker og konsertarrangør Øystein Norvoll.

Tromsø Jazzklubbs daglige leder sammenligner Neset med en ung Jan Garbarek, og en rekke utenlandske kritikere deler Norvolls syn.

Anerkjent komponist

Saksofonistens nye album «Circle of Chimes» får rosende omtale i en rekke store, internasjonale publikasjoner – deriblant The Guardian, The Irish Times og All About Jazz. 32-åringens evner som komponist anerkjennes i like stor grad som hans ferdigheter med blåseinstrumentet.

Det høyt ansette amerikanske jazzmagasinet Down Beat har omtalt Neset som en av nåtidens 25 fremste jazzartister, som blir ekstra spesielt da bergenseren er eneste europeiske navn på lista.

Internasjonalt band

Marius Neset har blitt nominert og vunnet flere priser her hjemme, i senere år. Tidligere i år vant saksofonisten også den tyske ECHO Jazzprisen for albumet «Snowmelt» som hans skrev og fremførte sammen med London Sinfonietta.

På Kulturhuset blir det ikke noe Sinfonietta å se, men Neset har med seg et internasjonalt band. Gruppa består av britene Jim Heart og Ivo Neame, danske Petter Eldh og svenske Anton Eger. Konserten er en av kun tre opptredener Neset gjør i Norge denne høsten.