NY PRIS: I mars ble museet kåret til årets museum 2017. Nå kan de smykke seg med nok en pris. 
            (Foto: Tom Benjaminsen)

NY PRIS: I mars ble museet kåret til årets museum 2017. Nå kan de smykke seg med nok en pris. Foto: Tom Benjaminsen

Nordnorsk Kunstmuseum tildelt NPU-prisen

Museet har «de mest nyskapende og ambisiøse satsingene».
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det heter det i hvert fall i juryens begrunnelse for hvorfor Nordnorsk Kunstmuseum skulle tildeles NPU-prisen for 2017 i kategorien Next Practice.

LES OGSÅ: Samlingsutstillinga tilbake på Nordnorsk Kunstmuseum: Kunstmuseet fornyer seg (for abonnenter)

Nordnorsk Kunstmuseum blir med denne prisen anerkjent av Norsk Publikumsutvikling som en banebrytende institusjon av nasjonal betydning innen kunst- og kulturfeltet.

– Vi skal fortsette å ta vårt publikum på alvor i årene som kommer, og vi har store forhåpninger om å kunne skape nye og enda bedre museumsopplevelser sammen i fremtiden, sier direktør ved museet, Jérémie M. McGowan.

LES OGSÅ: Rekordbesøk for Nordnorsk Kunstmuseum

Juryen gir prisen til museet blant annet «på grunn av de ambisjonene museet har for utvikling av sin samfunnsrolle og de grepene som tas for å øke synlighet og skape engasjement».

LES OGSÅ: Nordnorsk Kunstmuseum er årets museum 2017

– Museet er svært takknemlig for denne æren, og håper at publikum, og Nord-Norge for øvrig, er like stolt, sier direktøren.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: