Forfatter Monika Steinholm har slått seg sammen med illustratør Tonje-Mari Clausen på den kommende boka «Mumiene våkner».

Boken er beregnet på lesere i aldersgruppen 9–12 år, og blir den første historien i en planlagt serie.

– Det er en spenningsbok med tekst og bilder. Det kan sammenlignes med «Gutta i trehuset», med noen rene tegneseriesider, noen rene tekstsider, mens noen med en blanding av dette, forklarer Steinholm.

«Sci-fi-realisme»

Serien har fått navnet «Ankh», og har ifølge forfatteren flere elementer fra både fantasy- og sci-fi-sjangeren, men med hovedvekt på det siste.

Første bok omhandler noen mumier som stjålet fra et museum.

FORFATTER: Monika Steinholm har tidligere gitt ut ungdomsbøkene «Fuck verden», «Nærmere kommer vi ikke» og «Under snøen».

– Jeg hadde lyst til å skrive en slags «sci-fi-realisme». Tanken med historiene er at det skal finnes flere dimensjoner som hovedpersonene skal reise til, sier Steinholm.

Hun forteller at serien vil ha en del overnaturlige elementer, men at det ikke blir helt «Harry Potter» av den grunn.

– Det blir ikke drager og sånne ting. Mye har grunn i vitenskapen, men ikke alt, sier forfatteren, og avslører at handlingen blant annet involverer en del fantasifulle oppfinnelser.

Årlig utgivelse

En av Steinholms tidligere ungdomsromaner, «Nærmere kommer vi ikke», ble nylig adaptert til tegneserieformat av den svenske illustratøren Anneli Furmark, og utgivelsen på denne vil bli i mai.

Forfatteren forteller at arbeidsprosessen på «Mumien våkner» vært litt annerledes.

– Jeg skrev et manus først, og spurte Tonje om hun ville illustrere det etter at manuset ble godkjent.

ILLUSTRATØR: Tonje-Mari Clausen står bak tegneserieelementene i den nye bokserien.

Skrivingen startet så tidlig som høsten 2016, og i september startet arbeidet med illustrering.

Etter det skal det, ifølge forfatteren, ha gått radig unna, og det kan også virke som at samarbeidet mellom de to tromsøværingene også har blitt mer effektivt.

– Vi holder allerede på med bok nummer to. Nå kan vi kaste ideer fram og tilbake, og komme fram til nye utkast tidligere, forklarer hun.

Når første bok kommer i bokhandelen i mars, slipper dermed potensielle tilhengere av serien å vente så lenge.

– Planen er i hvert fall én bok i året.