– Vi vet at folk sitter på mange gode historier, og at det er viktig at de deler disse med andre, sier Julie Louise Pedersen, arrangementskonsulent ved Kulturhuset.

– I den perfekte verden på sosiale medier skal alt gå så bra. Derfor er det viktig at flere deler historier fra den virkelige verden, slik livet er, sier Pedersen.

Tre arrangementer

I første omgang er det planlagt tre arrangementer: det første nå lørdag og de to neste 10. mars og 7. april. Arrangementet er et samarbeid med litteraturfestivalen Ordkalotten.

– Tror dere folk tør å gå på scenen og ta ordet?

– Vi har inntrykk av at mange er interesserte i dette, men noen er nok litt nervøse og vil gjerne se an hvordan det går nå på lørdag, sier Pedersen.

Historiene skal helst vare et sted mellom tre og 15 minutter.

– Det er ingen krav til å være profesjonell. Det eneste kravet vi stiller er at folk skal være seg selv. Vi ønsker historier fra hjertet, noe man har opplevd eller noe man tenker på. Her er det åpent for alle former og farger.

– Åpen og ærlig

Én av dem som har meldt seg på er Annikken Holm.

– Hvorfor har du meldt deg på?

– Jeg synes det er viktig å være åpen og ærlig om ting her i livet. Det gjelder ting som plager deg, følelser av skam, frykt og alt det andre som er å være menneske. Dette ønsker jeg å si mer om, sier Holm.

Hun ønsker ikke å gå i detalj, men kan avsløre at historien hun skal fortelle handler om hvordan man best tar vare på seg selv når man har det vanskelig.

– Det skal handle om hvordan man får tilbake livsgnisten hvis man har mista den, sier hun og fortsetter:

– Veldig mange tar valg basert på frykt, alt for å forbli i den trygge komfortsonen. Noen velger å bli i tunge og vanskelige situasjoner fordi det virker mer skremmende å gå ut av det, sier Holm.

– Blir det vanskelig å skulle dele dette fra scenen?

– Det vet jeg ikke, for jeg har aldri gjort noe sånt før. Nå får jeg iallfall sjansen til å gå ut av min egen komfortsone, avslutter hun.