Tirsdag ettermiddag var bandet samlet på Stortorget i sentrum for å minnes inntrykkene etter festivalsommeren 2014. Lørdag avsluttes den for Violet Roads del på Polaria music fest, som skal avholdes på nettopp Stortorget.

– Det er helt perfekt å begynne og starte sommeren her i Tromsø. Etter å ha spilt utallige konserter i løpet av sommeren så er det nå vi er på topp. Det blir veldig gøy når man har det inne, og alt sitter som det skal, sier bassist Hogne Rundberg.

Lørdagen blir dog en hektisk dag for bandet. De skal nemlig avholde konsert i Parken i Bodø litt tidligere på ettermiddagen. Etter konserten tar de strake veien til flyplassen for å komme seg fortest mulig til Tromsø. Ikke helt ulikt hvordan en fordums musikkstorhet gjorde det.

Som Led Zeppelin

– Det blir på en måte å gjøre det med Led Zeppelin-metoden. De hadde jo ofte flere spillejobber på samme dag. Men så dro de jo også rundt på privatfly, mens det blir rutefly på oss på lørdagen. Så vi har et stykke å gå ennå, sier Kåfjord-bassisten lattermildt.

Bandmedlemmene har likevel fått en smak på stjernetilværelsen i sommer, og kan blant annet fortelle om en minneverdig helikoptertur mellom Bremanger og Giske, som ligger like ved Ålesund.

-Det blåste skikkelig fra helikopteret når det landet, det var litt som på film, minnes Håkon Rundberg.

– Han hadde nok ikke landingstillatelse heller, så det var litt ulovlige greier på gang også, skyter Hogne Rundberg inn.

God stemning

På turen mot Giske var de i så godt humør at de sang ”Good girls are bad girls” for piloten.

– Plutselig kom det en kvinnelig stemme fra kontrolltårnet som spurte om det var noe galt, sier Håkon Rundberg mens hele bandet bryter ut i latter.

Også i Vadsø fikk de en spesiell mottakelse.

– Det var en av de skikkelig fine dagene i Vadsø, og når vi ankom flyplassen sto det en rekke med Am-cars og tok oss imot. Derfra gikk veien videre til en privat stuekonsert vi skulle gjøre, og vi møtte en fullsatt hage med over 200 mennesker som koste seg i sommervarmen sier Håkon Rundberg.

– Alle hadde liksom bare invitert seg selv, legger vokalist Kjetil Holmstad-Solberg til.

Topp sommer

Selv om det har vært mange fine enkeltøyeblikk i løpet av sommeren, er bandmedlemmene enige om at det er det fantastiske helhetsinntrykket som har vært det beste med de siste tre månedene.

– Det blir altfor vanskelig, og også dårlig gjort å plukke ut ett eneste høydepunkt for sommeren. Vi har fått sett nye deler av landet, møtt ildsjeler som har bidratt med hjelp og mat, og møtt musikkforbilder vi aldri hadde trodd vi skulle få møte. Ikke minst publikummet og oppmøtet har vært helt fantastisk, hevder Holmstad-Solberg.

Bandet trekker fram det stjernespekkede programmet som en hovedgrunn til at folk bør møte opp på stortorget på lørdag. De tror det kommer til å bli en musikkfest uten like i Tromsø sentrum.

-Uansett om ikke favorittartisten skulle være på programmet i år, så oppfordrer jeg folk til å komme likevel, for å støtte opp om festivalen. Det blir en 15-timers hyllest til musikken, og vi må sørge for at det blir avholdt neste sommer også, avslutter vokalisten.

Stjernetilværelse: Bandet poserer foran helikopterne som fraktet dem mellom Bremanger og Giske på vestlandet. Foto: Daniel Mikkelsen
FESTIVALAVSLUTNING: Violet Road startet festivalsesongen i Tromsø. På lørdag får hjembyen oppleve avslutningen av årets sesong under Polaria Music Fest. F.v.: Hogne Rundberg, Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg, Halvard Rundberg og Herman Rundberg. Foto: Tom Benjaminsen
Godt mottatt: Det var en samling stilige biler som sto og ventet på Violet Road når de ankom Vadsø med fly. Foto: Daniel Mikkelsen