Da det oslobaserte bandet Senjahopen lanserte sitt forrige album, ”Tåra, Pess og Blod”, kunne man få tak i 100 eksklusive eksemplarer av vinylen med en liten høtt med en innbrent Senjahopen-logo på. Høtten var produsert på NOFI i Tromsø og kjøpt av Senjahopen rett i butikken.

– Dere var jo med på den plata uten at dere visste det, sier Robert Dyrnes til produksjonsansvarlig i NOFI, Anders Larsson. NOFI er et selskap i Tromsø som utvikler, produserer og selger produkter innenfor maritim sektor. Altså hånd i hånd med profilen til bandet Senjahopen.

Over all forventning

– Ja, de høttene, sier Larsson.

– Det var der det startet. Så møtte jeg Henrik fra bandet i februar. Vi snakket om den nye platen og at vi måtte finne på noe spesielt denne gangen også. En av oss utbrøt at vi må lage en lomme til selve vinylen i sydvest-tøy, sier Dyrnes.

Vokalist Henrik Sandnes fikk hånda på det ferdige resultatet i forrige uke og var mildt sagt godt fornøyd med omslaget.

– Det var nesten som jeg nektet å gi den fra meg igjen. Det var over alle forventninger, sier Sandnes.

All slags vær

Resultatet ble en gul lomme i et tynt presseningtøy med trykk-knapper som forsegling.

Produktet er håndlaget av NOFI og er laget i 100 eksemplarer.

– Det er dyrt å produsere dette, men vi går i null. Vi liker å støtte det lokale og ikke minst gode ideer som folk kommer med, sier Anders Larsson som legger til at det er fritt fram å komme med egne ideer til NOFI, bare de er godt gjennomtenkte.

NOFI Records

– Det er litt i Senjahopens ånd å lage noe slikt. Det er kult for oss som er platenerder og det er gjort lignende ting før. Blant annet gjorde bandet Sister Rain omslag av tapetruller. Denne er nok mer robust, du kan faktisk ha den med ut i regnvær, sier Dyrnes samtidig som har roser NOFI for å ta utfordringen på strak hånd.

– Vi har en på jobb som aldri sier nei. Vi har jo til vanlig en storstilt produksjon, men å få noen få drypp med noe annet er bare med på å sprite opp hverdagen vår, sier Anders Larsson som selv har sett Senjahopen på konsert for en del år siden.

– Fortsetter dere med dette blir det snart NOFI Records, sier Dyrnes spøkefullt.

Senjahopen spiller torsdag på både Backbeat og på Driv.

– Vi har 100 eksemplarer av oljehyret til vinylen. Får vi solgt 100 på Backbeat er alt borte, så møt opp, sier Henrik Sandnes.

Fredag gjester de Vannøya og lørdag går turen videre til Parkenfestivalen i Bodø.

Slik ser høtten ut i platesamlingen Foto: Privat