Årets runde med Idol er i gang og jakten på sangtalenter har vært innom Tromsø. Det er første Idol-audition i Tromsø på ti år.

Fredag og onsdag neste uke sendes programmene fra audition i Tromsø.

Nervøs før audition

I fredagens program møter vi blant annet Elida Marie Andersen (24) og Vilde Alida (18) fra Tromsø.

Andersen forteller i programmet at hun ble tvinget av ei venninne til å delta. Hun har en så stor drøm om å bli artist at hun nesten synes det er litt skummelt.

Vilde Alida (18) synger en egenskrevet låt som heter «God natt». Sangen handler om å bli «elta, levna og forlatt» naken på et hotellrom.

En annen deltager fra Tromsø er 16 år gamle Kaja Hansen (16). Hun vil at andre skal kjenne seg igjen i låtene hun skriver. Sangen hun synger på audition heter «Fly Away» og den skrev hun i en tøff periode av livet.

- Veldig høyt nivå

Under Idol-audition i Tromsø lå Tone Damli på fødestua, og tidligere Idol-finalist Margaret Berger steppet inn som gjestedommer.– Jeg synes at det var veldig gøy å få lov til å gå litt tilbake i historien, og få muligheten til å være med å finne noen virkelig unike talenter! Det var også veldig fint å kunne gi tilbake til «Idol» også – etter alt det jeg har fått ut av «Idol», sier Berger.

Nordlendingene stilte mannsterke opp på audition.- Det kom folk fra hele Nord-Norge for å delta på audition. Folk kjørte i timer og dager for å komme. Og det merket vi. Nivået var veldig høyt, mange av deltakerne var herlig fargerike, og innimellom fant vi virkelig gull, sier Idol-dommer Esben «Dansken» Selvig.