Det må hun bare bite i seg - for fredag denne uken, og onsdag i neste uke vises Idol-auditionene som ble gjort i Tromsø på TV.

Les også: I morgen sendes Idol fra Tromsø.

- Jeg kommer til å låse meg inne, ikke svare telefonen og krype under dyna. Jeg synes det er så flaut å skulle se meg selv på TV, og jeg er ikke så glad i å høre stemmen min, forteller Elida Marie Andersen (24), en av Idol-deltakerne fra Tromsø.

Hemmelig

Om hun går videre fra auditionen sin kan hun ikke røpe, men det hun derimot kan si er at hun var skrekkelig nervøs.

- Og når jeg blir nervøs så babler jeg så mye! Det var ei venninne som sa til meg at jeg burde hive meg med på Idol. Hun sa: "hva er det verste som kan skje?", forteller Andersen.

Hun heiv seg med, og mener opplevelsen var spennende.

- Det var gøy å være med, men det var også mye nerver og forventninger. Jeg tok det veldig med ro da jeg først kom til auditionen, men så kom dommerne og Stian Blipp med pep-talken sin. Man tenker jo ikke først på at man skal på TV, men så begynte intervjuene og sånn, og plutselig gikk det opp for meg. Da ble jeg så nervøs at jeg nesten svimte av!

I dommerpanelet satt Gunnar Greve, Kurt Nilsen, Esben Selvig og Margarat Berger (som vikarierte for Tone Damli Aaberge).

Les også:  - Dette er latterlig av Idol.

Alltid sunget

Andersen tror hun nesten hadde vært mindre nervøs dersom hun skulle spilt for 1000 mennesker, enn hun var foran de fire dommerne.

- Man er så opptatt av å ikke gjøre feil! Jeg spilte en miks av låtene "Hit the road Jack" og "Wade in the water". Spillingen gikk forholdsvist bra, men jeg sang litt feil på teskten, forteller hun.

Andersen har sunget i kor, vært med i revy og studert musikk.

- I tillegg har jeg alltid sunget, og holdt show for mamma. Til vanlig skriver jeg egne låter, forteller hun.

Les også: Hør jentenes generalprøve.