Insomniafestivalen har siden sin oppstart i 2002 gjort seg til en av Norges viktigste elektronikafestivaler. I år stiller festivalen på en ny arena, men vil fremdeles være en intim musikkfest forteller festivalsjef Christian Hollingsæter.

Nytt sted

Festivalsjefen forteller at den nye arenaen åpner for flere muligheter.

– Det var et lett valg å flytte festivalen til Nye Driv. Med en stor konsertsal ser vi muligheter til å booke større artister. Vi er fremdeles en liten festival med 700 festivalpass, men med større plass tror jeg det blir mer komfortabelt, forteller Hollingsæter.

Og planen er å bruke hele Driv, slik som de har gjort tidligere år med gamle Driv.

– Vi tar over og gjør det til ”vårt”, sier festivalsjefen.

Stort program

Med seminarer, debatter, utstillinger, 18 konserter og tre DJ-set byr Insomnia på et stort program. Torsdag slapp festivalen de første artistene, som er navn fra blant annet land som USA, Tyskland og Polen. Helena Hauff, Prins Thomas, Kapital, TCF, Dasha Rush, Rrose og Simian Mobile Disco var de første navnene ut. Festivalen vil gå over tre dager, fra torsdag 23. oktober til lørdag 25. oktober.

– Om noen uker kommer det noen lokale navn. Det vil være noen jeg tenkte på å booke i fjor, men som ikke ble noe av, sier Hollingsæter uten å røpe noe mer.

I fjor tilførte bandet Blót rock til festivalen. I år forteller festivalsjefen at det blir mer pop. Det vil være fem norske artister som opptrer på festivalen, og resten kommer fra det store utland. Artistslippene vil fortsette i ukene fremover.

– God tro

– Det har vært en strevsom prosess med å finne de artistene vi ville ha, men vi er alltid tidlig ute og vi reiser mye slik at vi får sett noen av de vi vil ha hit, sier Christian Hollingsæter.

Han håper at årets festival vil tømmes for billetter.

– Jeg har veldig god tro på festivalen, sier Hollingsæter.