Torsdag tar Tromsø Kammerorkester turen opp med fjellheisen til en luftig kammerkonsert med et lett men sprekt program på Fjellheisen Kafé.

– Ja, det blir luftig kammermusikk på Fløya, og vi gleder oss til å starte sesongen med en konsert på høyeste nivå. Med spektakulær utsikt over Tromsø by, serverer vi skatter fra kammermusikklitteraturen. Musikk av Dvorák, Haydn og Mendelssohn skal gi publikum et skikkelig løft, sier orkestersjef Torunn Reigstad.

– Vi gjorde det samme i fjor, og bygger i år videre på og utvider det vi synes var et vellykka konsept med mer som skjer rundt selve konserten, blant anna i heisen på vei opp. Turen opp til konserten med fjellheisen, samt pølse i brød inngår i billettprisen, fortsetter hun.

Dette er midt i beste tursesongen, og orkesteret håper at mange tar turen opp på fjellet for å oppleve både natur og flott musikk.

Roer litt ned

– Vi har rundt sesongstart valgt å roe litt ned med noen mindre kammerproduksjoner etter storslåtte ”Chess” i begynnelsen av måneden da vi hadde i overkant av 4.000 mennesker som fikk oppleve symfoniorkesteret i Skarphallen. Det er kommet utrolig mange og positive tilbakemeldinger etter denne musikalkonserten, og det tar vi med oss videre. Men på Fløya torsdag stiller vi med en strykeoktett, en strykekvintett og en strykekvartett, opplyser orkestersjefen.

Kammerorkesteret hadde også en liten tjuvstart med lunsjkonsert i Kulturhuset i går, og fortsetter med en opptreden med liten besetning også på dagens Musikkfest Tromsø.

Programmet videre

4. sep.: ”Chaplinfest på Stumfilmdager”. Kammerorkester spiller filmmusikken fra ”A Dog’s Life”.

4. okt.: Barnas konsert: ”Opera Grandiosa”.

16. okt.: ”Døden og piken”, Yuko Kawami, Anders Melhus, Julia Neher og Håvard Bilsbak spiller Schuberts strykekvartett nr. 14.

26. okt.: ”Jesu syv siste ord på korset” av Haydn. Leder: Henning Kraggerud.

30. okt.: Kammerorkesteret med pianisten David Greilsammer.

6. nov.: Mørketidsbarokk med kammerorkesteret. Dirigent: David Greilsammer. Solister: Caroline Christensen og Nicky Spence.

18. nov.: NOSO med Leif Ove Andsnes. Dirigent: Christian Lindberg.

11.–12. des.: ”På besøk”, oppsøkende konserter.