I slutten av september fyller utestedet Bastard Bar fem år. De skal feire jubileet på en noe utradisjonelt måte.

– Vi skal gi Tromsø noe de aldri har sett før, sier daglig leder og initiativtaker Lori Ledger.

Burleskdansere

Siste helg i september arrangerer utestedet for aller første gang en helt ny festival.

– I år lager vi en slags minifestival, som blir en smakebit på hva som skal bli en splitter ny, årlig minifestival her i Tromsø, forteller Lodger.

Hun er festivalsjef, og med seg på laget har hun Sunniva og Helle – som alle tre gleder seg veldig.

– Det blir så utrolig gøy. To anerkjente burleskdansere fra England kommer for å gi et sensuelt og sexy show. Vi satser på en eksotisk og edgy helg, med noe for alle, sier Helle Larsen, musikkansvarlig for festivalen og vokalist i Jaduadah – ett av bandene som skal spille på festivalen.

Navnet for festivalen er imidlertid ikke klart ennå.

– Det er vanskelig å finne ett navn som skal være dekkende for så mye forskjellig kult. Det blir en slags subkultur-festival, hvor vi ønsker å nå de som kanskje ikke har et kulturelt tilbud her i Tromsø nå, forteller Sunniva Skadefryd Pedersen.

Tatoveringsmesse

Hun er markedsansvarlig for festivalen og eier butikken Skadefryd, som blant annet skal ha moteshow under festivalen.

– Dette blir ei helg med mye kult og annerledes. Vi vil være noe mer enn bare musikk og tilby folk et ordentlig mangfold.

Planen er å bygge ut festivalen til noe større neste år.

– Jeg fikk ideen i sommer, så det har vært kort tid til planlegging. I år blir festivalen på Bastard, men vi ønsker å bygge ut festivalen til neste år. Da planlegger vi blant annet å ha med tatoveringsmesse, work shops og flere lokale band, sier Ledger.

Overraskelser

Med på laget er også burleskdanseren Adelina Le Shay, som skal delta på festivalen hvert år.

– Hun har fortalt at hun gleder seg veldig til å opptre i Tromsø igjen. Hun var her for to år siden på Bastard, og det ble et veldig populært show, forteller Ledger.

Larsen mener burlesk er et show som passer både for kvinner og menn.

– Mange tror burlesk er det samme som stripping og kun for menn, men det er det ikke. Burlesk er minst like god underholdning for damer.

Etter mye arbeid og planlegging, ser de fram til at festivalen endelig begynner.

– Vi har jobbet mye og en hel del gjenstår, Blant annet å døpe festivalen. Men alt arbeidet har vært verdt det, og vi gleder oss veldig til helgen. Vi har mye på plakaten, men vi har ikke avslørt alt – så publikum kan glede seg til noen friske overraskelser, sier Ledger.

BURLESK: Fra England kommer burleskdanserne Adelina Le Shay (bildet) og Danny DeMilo, også kalt for «The Bombshell Venus». Foto: Privat