– Det er veldig artig. I og med at dette bare er en tidlig versjon av appen, var det ikke målet vårt å få så mye oppmerksomhet så tidlig i prosessen, sier Simon Strumse.

Nylig ble filmappen Filmgrail, som han og hans to kolleger står bak, kåret til Årets app 2014 på bransjekonferansen Mobile Trender.

– Det lages mange apper i Norge, så det er stor konkurranse på dette feltet. Mobile Trender er i tillegg en av de viktigste mobil- og teknologikonferansene i Norge, forklarer han.

Filmguide

Målet med Filmgrail er ifølge 27-åringen å tilby filminteresserte en komplett oversikt over hvilke filmer som er tilgjengelig hos de ulike strømmingstjenestene.

– Vi ønsket å gjøre det lettere for folk å finne fram til gode og riktige filmer til ethvert tidspunkt, uansett hvem de skal se film sammen med. Rett og slett finne riktig film til riktig tid, slik at de som ønsker å se film skal slippe å søke gjennom en jungel av tilbydere for å finne hva slags filmer som er tilgjengelig hvor, forklarer Strumse.

Filmgrail er altså ikke en app som viser film, men en søkemotor som skaper oversikt for filminteresserte, før de blir sendt videre til ulike tilbydere. Foreløpig er Get, Platekompaniet, Netflix og Itunes på plass, mens Viaplay, Filmnet, Canal Digital og Altibox skal være like rundt hjørnet.

Tidkrevende

Ifølge gründeren ligger det mye arbeid bak utviklingen av en slik app.

– Vi har jobbet i et par år med utviklingen av Filmgrail. Blant annet har vi utviklet en helt egen søkemotor, noe som naturlig nok har vært tidkrevende, innrømmer 27-åringen.

Selv om appen nå er ute på markedet, både for Iphone og android, er Filmgrail ifølge Strumse bare i startfasen.

– Dette er bare en sped begynnelse. Om en måneds tid kommer vi med en oppgradering som vil gi brukerne mange flere muligheter, lover han.

Klare mål

Filmappen er gratis og fri for reklame, men Strumse ser likevel ikke bort fra at Filmgrail kan bli inntektsbringende.

– Det er ingen andre som har lagd en app som fungerer på samme måte som vår. Vi bygger rett og slett fremtidens brukeropplevelse for filmvisning, der målet vårt er at dette skal være den eneste appen man trenger til det formålet. Da fungerer det slik at vi tjener penger når brukerne benytter seg av de ulike tilbyderne som vi leder dem til, forklarer 27-åringen.

Ennå gjenstår som sagt mye utvikling før gjengen bak appen sier seg fornøyd. Det betyr full fokus på Filmgrail i tiden fremover.

– For oss er dette en fulltidsjobb nå, forklarer gründeren.

UNDER UTVIKLING: I løpet av kort tid vil det komme en rekke oppdateringer på Filmgrail som gir brukerne flere muligheter.