Det var ikke hvem som helst som hadde arbeidsskift i billettluka på Driv i går. Rektoratet har i år bestemt seg for å være synlig i DebutUKA, og før konserten til Åge Aleksandersen hadde rektor Anne Husebekk og prorektor Wenche Jakobsen vakt.

– Vi ønsker å møte studentene, og vise at vi har omsorg for dem og vil dem vel, sier Husebekk.

Mange er helt nye i byen, og rektoren er klar over at ikke alle nødvendigvis vet hvem hun er. Dét problemet løses med en refleksvest som etterlater liten tvil.

– Jeg har på meg en rektorrefleksvest, så det blir umulig å ikke forstå hvem jeg er, sier Husebekk.

– Er det muligheter for rektor-selfies?

– Klart det er! Både med og uten refleksvest, ler Husebekk.

Vannutdeling

Representantene fra rektoratet innrømmer at det ikke er noen tilfeldighet at de tar et skift når selveste Åge Aleksandersen med Sambandet spiller opp på Driv.

– Vi håper jo å få med oss litt av konserten. Men etterpå bærer det ut på torget, hvor vi skal ha vannpost for de studentene som ønsker å møte oss, sier Husebekk.

– Det innebærer selvsagt utdeling av vann til dem som trenger det, men også forhåpentlig noen hyggelige samtaler.

God studiestart

I fjor var ikke rektoratet til stede i fadderukene – men i år har de vært med flere ganger. Når de fredag kveld inntok torget med vannpost, var det tredje gang de stilte opp for å vanne studentene. Både til dem som var tørste, og dem som kunne trengt litt variasjon fra barenes servering.

– Det er hyggelig for oss å være til stede. Noe som også gleder meg er at vi i år ikke har fått noen henvendelser om mye bråk, til forskjell fra i fjor. Debutuka er en fin mulighet til å bli kjent med folk og by, men det er viktig at man også kommer seg i gang med studier som krever sitt, sier Husebekk.

Åge Aleksandersen-konserten tiltrekker seg publikum også langt utenfor studentmiljøet, noe prorektor Wenche Jakobsen mener er kjempebra.

– Det viser at nye Driv i Tromsø fungerer, og det er kjempebra at studentmiljøet blandes med ”vanlige” folk utenfra, sier Jakobsen.

FORNØYD: En fornøyd gjeng slipper inn dørene på Driv, klar for konsert med Åge Aleksandersen og Sambandet. Foto: Christina Svanstrøm Foto: Christina Svanstrøm